Skip to content

Δυνατό ΠΑΣΟΚ εγγύηση για τη σταθερότητα

Ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αναλάβατε κεντρικό ρόλο με ομιλίες σε όλη την Ελλάδα. Ποια είναι η αίσθηση σας για το αποτέλεσμα των εκλογών;

Tην Κυριακή οι Έλληνες πολίτες θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους με το λαϊκισμό.
Θα επιβάλλουν τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Όσοι ονειρεύονται αυτοδυναμίες θα διαψευστούν, γιατί η εποχή των αυτοδυναμιών έχει περάσει. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών διαθέτει ωριμότητα, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι εύκολος δρόμος δεν υπήρχε και δεν υπάρχει.
Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε βαρύ τίμημα για να διαψευστούν οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσαν ο κ.Τσίπρας με το σκίσιμο του μνημόνιο και η Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια.
Οι πολίτες, απαλλαγμένοι από το μύθο ‘’μνημόνιο-αντιμνημόνιο’’ πρέπει να στηρίξουν αυτούς που τους έλεγαν την αλήθεια από την πρώτη στιγμή και όχι αυτούς που την ανακάλυψαν όψιμα.
Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις και πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο, για να εγγυηθεί το σχηματισμό μιας σοβαρής και αξιόπιστης κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, για να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα στη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, να πάρει την τρίτη εντολή. Πως θα την αξιοποιήσει και με ποιους θα συνεργαστεί;

Δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν.
Έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε τη χώρα πάνω από όλα, δεν αγωνιζόμαστε για την ατομική πολιτική επιβίωση, ούτε προτάσσουμε μικροκομματικούς υπολογισμούς.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη σε τρίτο πόλο, να λάβει την τρίτη εντολή.
Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί το σχηματισμό σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης, κάτι που επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Κυρίως όμως μπορεί να επιβάλλει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση, αλλά με κοινωνικό πρόσωπο.

Συνηθίζεται σε όλες σχεδόν τις πολιτικές παρεμβάσεις σας να μιλάτε για μια νέα και μεγάλη κεντροαριστερά. Πόσο εφικτό είναι αυτό με δεδομένο ότι σχηματοποιείται ένας νέος δικομματισμός, από τη Ν.Δ και το Σύριζα;

Η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα αποτελούν μια καρικατούρα δικομματισμού, προσπαθούν να στήσουν σικέ καυγάδες και συγκρούσεις για να εγκλωβίσουν τους πολίτες.
Η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό το προεκλογικό σκηνικό.
Δεν αποτελεί λύση ο Σύριζα που δοκιμάστηκε και απέτυχε, αλλά ούτε και η παλινόρθωση της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζει ό,τι πιο παρωχημένο υπάρχει στο πολιτικό σύστημα.
Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι υπαρκτός, αναζητεί έκφραση.
Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη πρωταγωνιστεί στην ανασύνθεση αυτού του χώρου, με νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, με σύγχρονες και αξιόπιστες πολιτικές προτάσεις.
Η νέα πρόεδρος μας, η Φώφη Γεννηματά, πήρε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ουσιαστική συνένωση του χώρου, τη διεύρυνση και τη μετεξέλιξη. Με σεμνότητα και σοβαρότητα απευθύνει πρόσκληση στους δημοκρατικούς πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Η ανταπόκριση ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι χιλιάδες πολίτες που παραδοσιακά και ιδεολογικά ανήκαν στο χώρο της κεντροαριστεράς απομακρύνθηκαν τα 5 τελευταία χρόνια.
Με όλους αυτούς τους ανθρώπους είμαι βέβαιος ότι θα ξανασυναντηθούμε στον ίδιο χώρο, γιατί αυτά που μπορούν να μας ενώσουν είναι πολλά και σημαντικά.
Σε όλους αυτούς απευθύνομαι και εγώ, τους ζητώ να επιστρέψουν στο κοινό μας σπίτι, τη δημοκρατική παράταξη.
Να στηρίξουν και να γίνουν πρωταγωνιστές στη νέα αυτή προσπάθεια, να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δηλώσατε ότι οι δεσμοί σας με την Ηλεία είναι πιο ισχυροί από ποτέ, παρά το γεγονός ότι είστε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τι σημαίνει αυτό, ποια πολιτική ανάγνωση έχει;

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο.
Η Ηλεία είναι ο τόπος μου, είναι οι άνθρωποι που με στήριξαν και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Νιώθω ότι τους οφείλω πολλά.
Τώρα δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη για την παράταξη.
Παρά το βαρύ πρόγραμμα μου με περιοδείες και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες δίνω τη μάχη εδώ στην Ηλεία μαζί με τους δημοκρατικούς πολίτες και τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Όλοι γνωρίζουν ότι ποτέ δεν συνάρτησα την παρουσία, τη δραστηριότητα και την προσφορά μου με καρέκλες και αξιώματα. Ότι δε δίστασα στα δύσκολα. Ξέρω να δίνω μάχες , είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για τον τόπο μου και την Ελλάδα.

Back To Top