Skip to content

Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η αθέτηση των δεσμεύσεων από την Κυβέρνηση παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για διαφορετική αντιμετώπιση με επιπλέον πόρους, φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες επιλαχόντες νέους αγρότες που ήλπιζαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο ανορθολογικός τρόπος με τον οποίο έγινε η κατανομή των πόρων στις Περιφέρειες , αλλά κυρίως  η έλλειψη πραγματικής βούλησης της κυβέρνησης  και τα αδικαιολόγητα λάθη του Υπουργείου  είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν χιλιάδες δικαιούχοι από το πρόγραμμα, ανάμεσά τους και αρκετοί νέοι αγρότες  από την Ηλεία.

Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις όλων των φορέων δε βρήκαν ευήκοα ώτα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους νέους ανθρώπους που επιλέγουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να συμβάλλουν στην ηλικιακή ανανέωση των αγροτών και την ουσιαστική αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Την ίδια στιγμή που εξαγγέλλει την ανάπτυξη που ποτέ δεν έρχεται, υποβαθμίζει τον πρωτογενή τομέα που  αποτελεί “ισχυρό χαρτί” ανάκαμψης της χώρας.

Το πολιτικό σύστημα όμως κρίνεται για την αξιοπιστία του και την αποτελεσματικότητά του.

Ελπίζω ο κύριος Τσίπρας στην ομιλία του στην Πάτρα, να άρει αυτή την αδικία και να δώσει ουσιαστική διέξοδο στους νέους να μείνουν στον τόπο τους και να παράξουν.

Back To Top