Skip to content

Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, αλλά και των οικογενειών τους, έφτασε στο τέλος. Την αγωνία διαδέχτηκε η χαρά και η δικαίωση μιας επίπονης προσπάθειας.

Θέλω να συγχαρώ τους επιτυχόντες και να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους. Το μέλλον είναι δικό τους, για να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε μια άλλη Ελλάδα που, έστω και με δυσκολία, θα αναγεννηθεί.

Για όλους όσοι δεν πέτυχαν το στόχο τους με την πρώτη, πίστη και προσπάθεια ξανά σε όποιο δρόμο, επαγγελματικό ή επιστημονικό, επιλέξουν. Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δε δίνεται.

Μετά από κάθε ανακοίνωση αποτελεσμάτων, καθίσταται επίκαιρη η συζήτηση για την αναγκαία μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από την ανάκτηση του αυτόνομου παιδευτικού ρόλου του σχολείου.

Πρέπει, επιτέλους, να διεξαχθεί ένας πραγματικός εθνικός  διάλογος για την παιδεία, πέρα και πάνω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια δεν προσφέρονται για εξαγγελίες και πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Η κοινωνία είναι έτοιμη για μια ανοικτή και ουσιαστική συζήτηση που θα αφορά ένα σχολείο που παρέχει ουσιαστικά εφόδια στους μαθητές σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Να ζήσουν την ακαδημαϊκή και φοιτητική τους ζωή σε κάθε της διάσταση.

Back To Top