Skip to content

Ψήφος ευθύνης – Άρθρο στο WE24.gr

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου οι Έλληνες πολίτες παίρνουν την απόφαση για το μέλλον τους. Απαλλαγμένοι από θεωρίες συνωμοσίας, μύθους και διχαστικές λογικές, οι οποίες κυριάρχησαν στη δημόσια ζωή τα χρόνια της κρίσης. Απέναντι στους λαϊκιστές, με τις εύκολες υποσχέσεις και τις ανώδυνες λύσεις, στέκεται η δύσκολη καθημερινότητα.

Καθημερινότητα που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, όσο κυριαρχούν οι δημαγωγοί, οι ανεύθυνοι και οι ακραίοι. Η ψήφος της 20ης Σεπτεμβρίου μπορεί να είναι φωνή διαμαρτυρίας, οργής και αγανάκτησης για μία ακόμα φορά. Ίσως να είναι και έκφραση χαβαλέ για πρώτη φορά. Η εκτόνωση, όμως, δεν είναι λύση και δεν δίνει λύσεις.

Τώρα, όσο ποτέ χρειάζεται:

  • Κυβέρνηση συνεργασίας, όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.
  • Κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής.
  • Κυβέρνηση με πρόσωπα που θέλουν και μπορούν να δώσουν λύσεις.

Απέναντι στο τεχνητό προεκλογικό δίπολο των μονομάχων της πρώτης θέσης, υπάρχει η ψήφος ευθύνης, συνείδησης και λογικής. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη. Γιατί;

Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η μόνη παράταξη που, από το 2011, προχώρησε σε ευρύτερα σχήματα συνεργασίας, όταν αυτό φάνταζε ανέφικτο. Σήμερα, όλοι μιλούν για συνεργασίες.
Είναι η μόνη παράταξη που ζήτησε “εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης” από το 2012, ώστε να γίνει πράξη η εθνική στρατηγική. Σήμερα, αυτό είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Είναι η μόνη παράταξη που έκανε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις -εν μέσω κρίσης- στην υγεία, στην παιδεία, στην αυτοδιοίκηση. Σήμερα, όλοι μιλούν διαρκώς για μεταρρυθμίσεις.

Είναι η παράταξη που έθεσε τις βάσεις της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας στον δημόσιο βίο (Διαύγεια) και της αξιοκρατίας στο δημόσιο. Σήμερα, όλοι κατανοούν την αναγκαιότητα αυτή.

Είναι η μόνη παράταξη που προχώρησε, έστω και όχι τόσο τολμηρά όσο θα έπρεπε, στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και συγκρούστηκε με συντεχνιακά συμφέροντα. Σήμερα, όλοι συμφωνούν ότι είναι αναγκαίο.

Είναι η μόνη παράταξη που προέταξε το εθνικό συμφέρον, έναντι του κομματικού οφέλους και στήριξε τη μοναδική εθνική στρατηγική, μηδένισε το έλλειμμα, μείωσε το χρέος, ενίσχυσε την αξιοπιστία της χώρας. Η σύγκριση με τα τωρινά δεδομένα είναι αναπόφευκτη.

Είναι η μόνη παράταξη που δεν κρύφτηκε στον βολικό ρόλο της αντιπολίτευσης, ακόμα και μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάτι που δεν έκανε ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε όλοι όσοι μπαινόβγαιναν με ευκολία από το σχήμα της ευθύνης στο όχημα του λαϊκισμού.

Κυρίως, όμως, ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, γιατί άλλαξε πραγματικά.

  • Με νέα ηγεσία και νέα αντίληψη για την πολιτική.
  • Με συνεργασίες, συμμαχίες και διευρύνσεις για τον τρίτο εναλλακτικό προοδευτικό πόλο.
  • Με σεμνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους πολίτες.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η εγγύηση ομαλότητας και σταθερότητας για τη χώρα. Είναι η ψήφος ευθύνης της 20ης Σεπτεμβρίου.

Back To Top