Skip to content

“Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει συνολική παράταση στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας”

Πιθανά προβλήματα από τα κενά που θα δημιουργηθούν με τη λήξη των προγραμμάτων

Την άρνηση της κυβέρνησης να επεκτείνει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για δύο μήνες ακόμα, όπως είχε ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε ο υφυπουργός εργασίας Νότης Μηταράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου την Πέμπτη στη Βουλή.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους δήμους, στις περιφέρειες και σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και αφορούν 30.333 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και πάνω από 600 εργαζόμενους στο νομό Ηλείας.
Ο κ. Μηταράκης ήταν αρνητικός σε συνολική παράτασή των προγραμμάτων, παρά μόνο σε όσους απασχολούνται στα μεταναστευτικά προγράμματα και την αστική προστασία (περίπου 7000 ωφελούμενοι)

Η λήξη των προγραμμάτων τις επόμενες ημέρες, χωρίς τη δυνατότητα παράτασης, δημιουργεί σήμερα τεράστια κενά στη λειτουργία των υπηρεσιών, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ωφελούμενων, δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο τους.

Ο κ. Μηταράκης απέφυγε επίσης να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και για την β’ φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα απασχοληθούν 35.000 άνεργοι,  αλλά και να απαντήσει τόσο για την επιπλέον μοριοδότηση όσο και για την δυνατότητα να ενταχθούν στα προγράμματα, όσοι δεν απασχοληθούν εκ νέου σε ταμείο ανεργίας, αιτήματα του Κινήματος Αλλαγής

Φαίνεται πως τελικά, την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα εργασιακά, την πληρώνουν οι πολλοί.

Back To Top