Skip to content

Ομιλία στην ημερίδα «Ανάπτυξη για την Ηλεία» στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Ανάπτυξη για την Ηλεία» στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Με την υποστήριξη του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης υλοποιήθηκε η 2η Αναπτυξιακή Ημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να αναδειχθούν και να τεκμηριωθούν επιστημονικά οι πολύπλευρες αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις για την αξιοποίησή τους (στους τομείς της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, της καινοτόμου οικονομικής δραστηριότητας κ.λπ.).

«Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός από τη Ν. Μανωλάδα ως την Κουρούτα »

Τα επόμενα χρόνια ο τόπος από τη Νέα Μανωλάδα μέχρι την Κουρούτα θα είναι ο απόλυτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας, τόνισε μεταξύ άλλων  στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Συγκεκριμένα ο  βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εδώ στην Ηλεία έχουμε ένα μειονέκτημα. Απλώνουμε τραχανά στόχων και προτεραιοτήτων χωρίς να βάζουμε προτεραιότητες.

Το Α και το Ω για οποιαδήποτε συζήτηση  ανάπτυξης είναι η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα Πύργος , ένα έργο  πραγματικά πνοής για την περιοχή  αλλά ο υπουργός δεν μας έχει απαντήσει ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης. Δεν μας λέει τον τρόπο. Πιστεύω πως θα υπάρχει μια επίσημη τοποθέτηση και επίσπευση των διαδικασιών. Και το λέω αυτό  γιατί η ολοκλήρωση του οδικού άξονα κατά την άποψή μου είναι απαραίτητη προϋπόθεση  γιατί ώστε  ειδικά το κομμάτι της Βόρειας Ηλείας που αφορά τον δήμο που είμαστε εδώ σήμερα να γίνει ο απόλυτος εσωτερικός προορισμός  της Ελλάδας και βεβαίως αυτό έχει μεγάλη σημασία  για την αλλαγή κουλτούρας που δώσουμε εμείς στην περιοχή μας.

Για παράδειγμα θεωρώ αδιανόητο σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής  που έχουν συγκεκριμένη προέλευση τουριστών να μην υπάρχει διασύνδεση με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής. Είναι δυνατόν να έχουμε γερμανούς τουρίστες και στα ΕΠΑΛ να μη διδάσκεται η γερμανική γλώσσα και να διδάσκεται η γαλλική; Τουριστικά επαγγέλματα: ποια είναι η προτεραιοποίηση για τα παιδιά μας όταν τελειώνουν το σχολείο να έχουν γνώσεις εξειδικευμένες για τον Τουρισμό που θα αποτελέσει τη βαριά βιομηχανία της Ηλείας τα επόμενα χρόνια;

Ο δήμος να δώσει μεγάλη προσοχή στο θέμα γιατί πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια ο τόπος από τη Νέα Μανωλάδα μέχρι την Κουρούτα θα είναι ο απόλυτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει αλλαγή στο χωροταξικό, αλλαγή στη χρήση γης, βεβαίως εδώ για το δήμο βασικό  στοίχημα  αποτελεί η αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα μέσα από τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών. Επίσης σημαντικό θέμα είναι το θέμα δικτύωσης ευρυζωνικών δικτύων.

Τέλος  όσον αφορά το Λιμάνι της Κυλλήνης δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσει να αναπτυχθεί παραμένοντας στο Λιμενικό Ταμείο ή πηγαίνοντας σε μια ευρύτερη δομή ενός Οργανισμού Λιμένος σε σύνδεση με το Κατάκολο ή με τα ευρύτερα Λιμάνια της περιοχής. »

Back To Top