Skip to content

Άμεσα να κινητοποιηθεί ο ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες από την χαλαζόπτωση-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστησαν πολλοί παραγωγοί της Ηλείας από την ξαφνική και έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε αρκετές περιοχές του νομού σήμερα το πρωί. Οι καλλιέργειες πατάτας, καρπουζιού, κηπευτικών και σταφίδας υπέστησαν ολική καταστροφή, με τους αγρότες σε Δουνέικα, Άγιο Ηλία, Σώστι, Χάβαρι, Ρουπάκι, Μαραθιά,  Κουρούτα και αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, να βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα και επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές, όπου διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς και τις δραματικές επιπτώσεις για τους παραγωγούς. Άμεσα επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γεωργαντά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ώστε να κινητοποιηθεί γρήγορα ο κρατικός μηχανισμός, να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και να δοθούν-το ταχύτερο δυνατόν-οι αποζημιώσεις.

Ο Ηλείος βουλευτής, μετά την επιτόπια παρουσία του, δήλωσε:

‘’Για μία ακόμα φορά, η Ηλεία βρίσκεται αντιμέτωπη  με ακραία καιρικά φαινόμενα και δεκάδες παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ολοκληρωτική καταστροφή. Θεωρώ αυτονόητη την κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και του υπουργείου για να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές και να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις, κάτι για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε.

Η Ηλεία έχει δικαιολογημένα παράπονα για την αντιμετώπισή της, αφού σε πολλές περιπτώσεις ο χρόνος ανταπόκρισης δεν ήταν άμεσος και οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν ήταν μικρότερες από το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς.

Ελπίζω, αυτή τη φορά, να συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες ότι για τους αγρότες που επλήγησαν τίθεται θέμα επιβίωσης και να ξεπεράσουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που οδηγούν σε καθυστερήσεις και αδικίες. Η περίπτωση των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων Ηλείων αγροτών επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας, γι’ αυτό και θα επιμείνω στην ανάγκη για δίκαιη και γρήγορη αντιμετώπιση των Ηλείων παραγωγών. ‘Απαιτείται, λοιπόν, να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες από την ραγδαία χαλαζόπτωση, όχι με λόγια και εξαγγελίες, αλλά με πράξεις. Και η κυβέρνηση θα κριθεί πολύ αυστηρά, αν δεν το πράξει’’

Back To Top