Skip to content

Άμεση στήριξη των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ένταξη των πληγέντων του Νομού Ηλείας από την έντονη κακοκαιρία στους δικαιούχους των μέτρων στήριξης και των ευνοϊκών διατάξεων, κατ’ αναλογία των ρυθμίσεων για τους πληγέντες του «Ιανού», ζητά ο Μιχάλης Κατρίνης, εν’όψει της επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι καταστροφές στον Κακόβατο, το Νεοχώρι, τους Ταξιάρχες (Θολό), το Γιαννιτσοχώρι, το Πρασιδάκι και ο Άγιος Ηλίας, από την έντονη νεροποντή που σημειώθηκε χτες, σε συνέχεια των πληγμάτων του «Ιανού», είναι σοβαρές. Από τις πλημμύρες έχουν πληγεί κατοικίες, τουριστικές επιχειρήσεις, καλλιέργειες, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι οι περιοχές αυτές είναι πρωτίστως αγροτικές, οι επιπτώσεις  είναι άμεσες και αγγίζουν όλη την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Θεωρούμε αυτονόητη την ένταξη των πληγέντων των περιοχών αυτών στους δικαιούχους των μέτρων στήριξης και των ευνοϊκών ρυθμίσεων, κατ’ αναλογία των μέτρων για όλους όσοι έχουν πληγεί από τον «Ιανό». Συγκεκριμένα, πρέπει να υπαχθούν τόσο στα χρηματοδοτικά μέτρα όσο και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν την αναστολή πλειστηριασμών, τις συμβάσεις εργασίας και την πληρωμή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ.

 

Back To Top