Skip to content

Αγαπητοί νέοι… ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Ο φόβος, η αναζήτηση ενόχων και το εμπόριο ελπίδας, ήταν πάντοτε ψηλά στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης και εναλλασσόμενα τακτικά μεταξύ τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρχε μια συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα-οι νέοι- που δέχθηκε όσο καμία άλλη, έναν επικοινωνιακό πόλεμο, αρχικά με απευθείας κατηγορητήριο, στη συνέχεια με δήθεν παραινέσεις και εν τέλει με προσπάθεια εξαγοράς.

Προς τους νέους ήταν τα αρχικά μηνύματα για την προστασία των ηλικιωμένων από τον covid, με ξεκάθαρα ενοχικά χαρακτηριστικά. Τα πράγματα ήταν απλά: αν δεν προσέχεις οι παππούδες και ίσως και οι γονείς σου, θα αρρωστήσουν, θα πεθάνουν και την ευθύνη θα την έχεις εσύ!

Προς τους νέους ήταν η απίστευτη στοχοποίηση, από σύσσωμη την κυβέρνηση, για τις πλατείες, τις πορείες και οποιαδήποτε απόκλιση από τα μέτρα. Άσχετα αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης παραβίαζαν κατ’ εξακολούθηση τα ίδια μέτρα, δίνοντας ένα προκλητικό παράδειγμα… προς αποφυγή.

Προς τους νεότερους ήταν το εκβιαστικό δίλλημα «ή AstraZeneca ή τίποτα» το οποίο εν τέλει απέσυραν, διατηρώντας όμως μια υπερφίαλη στάση απέναντι σε όσους αντιδρούσαν εξ αρχής.

Προς τους νεότερους ήταν και η επίθεση «αγάπης» των τελευταίων μηνών, για τη μαζική τους προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, στρέφοντας τα βέλη τους προς τους γηραιότερους, κατηγορώντας τους για ανευθυνότητα και υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.

Προς τους νέους είναι και η τελευταία προσπάθεια «παροχής κινήτρου» με το voucher των 150 ευρώ, χωρίζοντας και πάλι την κοινωνία στα δυο.

Το «χαρτζιλίκι» που είχε κάνει σημαία ο πρωθυπουργός πριν λίγα χρόνια, ήταν τελικά ο μόνος τρόπος να δοθούν κίνητρα για εμβολιασμό. Όχι για όλους όμως! Μόνο γι’ αυτούς που κατηγορούσαν πριν λίγο καιρό για όλα τα δεινά της πανδημίας. Για τους «ανεύθυνους», τους «ανέμελους», τους «καταληψίες», τους οργανωτές των «κορωνοπάρτυ»…

Και ξαφνικά το τόσο μισητό «επίδομα» βαφτίστηκε voucher, βαφτίστηκε incentive, βαφτίστηκε freedom pass! Ένα όνομα που ακόμα και ο William Wallace θα ζήλευε…

Αγαπητέ νέε, καλώς ήρθες στο θαυμαστό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Με 150 ευρώ αγοράζεις την ελευθερία σου. Είσαι πλέον ελεύθερος να μπεις στον κόσμο της αγοράς, με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις. Είσαι πλέον ελεύθερος να μπεις στο χώρο της διακίνησης ιδεών, αρκεί να μην σε ενοχλεί το αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Είσαι πλέον ελεύθερος να απολαύσεις το ποτό σου, στα covid free καταστήματα που επιβίωσαν της κρίσης και συμμορφώνονται στα νέα μέτρα.

Αγαπητέ νέε, δέξου αυτό το δώρο, γιατί αν δεν το δεχτείς η χρεοκοπία της χώρας πλησιάζει γοργά και μάντεψε… πάλι εσύ θα ευθύνεσαι!

https://www.newsbomb.gr/bomber/apopseis/story/1211372/mixalis-katrinis-agapitoi-neoi-kalos-irthate-ston-thaymasto-kosmo-tis-nd

 

 

 

Back To Top