Skip to content

Αναντίστοιχος ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης με την ελληνική πραγματικότητα-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αναντιστοιχία του Προϋπολογισμού της Κυβέρνησης με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης με παρέμβασή του στη Βουλή.

 

Παρά τις αντίθετες αισιόδοξες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου τελικά το ποσοστό της ύφεσης θα κυμανθεί πάνω από το 10% όπως εξ αρχής προέβλεπαν όλοι πλην του κ. Σταικούρα, αναφέρει ο Ηλείος βουλευτής τονίζοντας ότι η  οικονομία θα χρειαστεί γενναία μέτρα στήριξης, λόγω της πανδημίας και του βέβαιου τρίτου κύματος, ως το τέλος του 1ου τετραμήνου του 2021.

 

Σχετικά με το ύψος των φορολογικών εσόδων που προβλέπεται στον Προϋπολογισμό που κατέθεσε η Κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε ότι πρόκειται για πρωτοφανή εκτίμηση καθώς φέτος τα δηλωθέντα έσοδα αναμένεται να είναι τα μικρότερα της 15ετίας! «Είναι απορίας άξιο πως το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί με κλειστή αγορά και lockdown ακορντεόν να εισπράξει 8,25 δις ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2021, περισσότερα δηλαδή από το αντίστοιχο περσινό δίμηνο κατά το οποίο τα έσοδα ανήλθαν σε 8 δις.

 

Χαρακτηριστική της απόστασης που χωρίζει την Κυβέρνηση από την πραγματικότητα της αγοράς, είναι και η διαπίστωση ότι στον Προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται καμία πρόβλεψη για επιστρεπτέα προκαταβολή και αποζημίωση ειδικού σκοπού, ενώ προβλέπονται ελάχιστα ως μηδαμινά για εργαζόμενους και ανέργους. Ενδεικτικά: 0 ευρώ για έκτακτα επιδόματα ανεργίας και για τους εποχικά απασχολούμενους στον τουρισμό (από 208 εκατ. το 2020, όπως και για αγρότες και κτηνοτρόφους που υπέστησαν και υφίστανται τις συνέπειες της διαταραχής της διατροφικής αλυσίδας και της κρίσης του κορωνοϊού.

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε σχετικά: «Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες από μια Κυβέρνηση που θεωρεί τον νέο πτωχευτικό κώδικα ναυαρχίδα του μεταρρυθμιστικού της προσανατολισμού. Ο Προϋπολογισμός κινείται στη λογική της εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα, τη λογική της διαχείρισης χωρίς αναπτυξιακή προοπτική. Γι’ αυτό και θα αποτύχει, δυστυχώς εις βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας».

 

 

 

Back To Top