Skip to content

Απαιτείται άμεση λύση για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου για λύση στο ζήτημα με τις φορολογικές υποχρεώσεις κατοίκων και επιχειρήσεων της πυρόπληκτης Αρχαίας Ολυμπίας των οποίων η αναστολή έληξε στις αρχές Φεβρουαρίου, έλαβε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Ηλείο βουλευτή ότι θα εκδοθεί άμεσα σχετική υπουργική απόφαση που θα μεταφέρει τις ρυθμισμένες δόσεις οφειλών που ανεστάλησαν στο τέλος της ρύθμισης, ενώ για τις βεβαιωμένες οφειλές του ίδιος χρονικού διαστήματος (4/8/2021 – 4/2/2022) θα ισχύσει η πάγια δυνατότητα ρύθμισης σε 24-48 δόσεις. Για την τελευταία περίπτωση, ο κ.Κατρίνης είχε ζητήσει να υπαχθούν στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων που ισχύει για τα χρέη της πανδημίας.

Ανάλογο ζήτημα έχει προκύψει και με τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων οι οποίες ανεστάλησαν για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι οποίες μετέπεσαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΚΕΑΟ, με αποτέλεσμα πάρα πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας. Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Κατρίνης επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας να βρεθεί για τις υποχρεώσεις ασφαλιστικών εισφορών που ανεστάλησαν λύση ανάλογη με αυτή των φορολογικών υποχρεώσεων.

 

Back To Top