Skip to content

‘’Αποκλεισμένοι οι αγρότες από τις ρυθμίσεις για τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ και τη δεύτερη ευκαιρία.’’ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ.Μιχάλης Κατρίνης με την οποία αναδεικνύουν τον αποκλεισμό των αγροτών από τις ρυθμίσεις για τα ΄΄΄κόκκινα δάνεια’’.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό οι αγρότες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια οδηγούνται σε αδιέξοδο, λόγω της απουσίας ρυθμίσεων που να τους διευκολύνουν να έλθουν σε διακανονισμό με τις τράπεζες.

Αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τους 35.000 οι αγρότες,που είναι εγκλωβισμένοι εξαιτίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,5 δισ. (που μαζί με τον εκτοκισμό αγγίζουν τα 4 δισ.), τα οποία είχαν χορηγηθεί, κυρίως, από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Αποτέλεσμα είναι να απειλούνται με πλειστηριασμούς αλλά και να πιέζονται από τις τράπεζες για την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων τους.

Την ίδια όμως στιγμή, λόγω των συγκεκριμένων οφειλών, είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό για να αναδιαρθρώσουν και να αναπτύξουν τις καλλιέργειες τους.

Σε δήλωση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης, αναφέρει:

‘’ Η κυβέρνηση οφείλει να δει ένα υπαρκτό πρόβλημα, οι άνθρωποι αυτοί οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Αν δεν υπάρξουν ρυθμίσεις οφειλών , αν δεν τους δοθεί η δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας , τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τεράστια.

Ο πρωτογενής τομέας οδηγείται σε ερημοποίηση, η κυβέρνηση οφείλει να εντάξει στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια τους αγρότες.’΄

Back To Top