Skip to content

Αυτή τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί-Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη για τα πολύπαθα νοσοκομεία της Ηλείας

Η ελλιπής στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας-με διαχρονική και διακομματική ευθύνη- αποτελεί μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους Ηλείους πολίτες, οι οποίοι αναγκάζονται συχνά να απευθυνθούν στα νοσοκομεία της Πάτρας ή της Αθήνας.

Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα έχω κάνει σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, ενώνοντας τη φωνή μου με αυτή των επιστημονικών φορέων, των εργαζόμενων και των διοικήσεων των νοσοκομείων της Ηλείας, της αυτοδιοίκησης αλλά, κυρίως, των απλών πολιτών του τόπου μου.

Και η φωνή αυτή ζητά το αυτονόητο: την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού, με παροχή κινήτρων για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και την παραμονή του επικουρικού προσωπικού και των εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ που τόσα πολλά προσφέρουν στη διάρκεια της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η κυβέρνηση ολιγώρησε σημαντικά στην ενίσχυση των νοσοκομείων, όχι μόνο της Ηλείας αλλά όλης της χώρας, ενόψει της έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθυστερώντας αδικαιολόγητα ακόμη και τη στελέχωση και πλήρη αξιοποίηση όλων των ΜΕΘ που δόθηκαν από ιδιώτες, αρκετούς μήνες πριν, για την υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Ο εκθετικά αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού, καθώς και των συμπολιτών μας που βρίσκονται διασωληνομένοι στις ΜΕΘ, μας γεμίζει εύλογα με ανησυχία για τις αντοχές του συστήματος υγείας. Για τη δυνατότητα των συμπολιτών μας να τύχουν της έγκαιρης και αποτελεσματικής περίθαλψης που αξίζουν, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Στη δικαιολογημένη αυτή ανησυχία, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, έδωσαν και δίνουν καθημερινά την απάντηση με επιτυχία. Βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, στους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες. Έστω και αν αυτή τους η στάση δεν αναγνωρίζεται έμπρακτα από την πολιτεία.

Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για αύξηση των συμπολιτών μας που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο ως ασθενείς του covid-19 τις επόμενες ημέρες.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή περίθαλψη, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, στα νοσοκομεία που έχουν χρεωθεί την ευθύνη για τη δύσκολη αυτή αποστολή. Νοσοκομεία που αυξάνονται καθημερινά γιατί, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες καθημερινά.

Ας δώσουμε όλοι μαζί τώρα αυτή τη μάχη, τη μάχη για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και να τη δώσουμε συντεταγμένα για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές. Όταν περάσει αυτή η κρίση, τότε να συνεχίσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων της Ηλείας και τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας στους Ηλείους πολίτες. Και εκεί θα κριθούμε όλοι για τη συνέπεια της στάσης μας.

Back To Top