Skip to content

Δεν χωράει ουδετερότητα στον Νέο Πτωχευτικό. Θα υπερασπιστούμε την πρώτη κατοικία, θα παλέψουμε για δεύτερη ευκαιρία-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συζήτηση για τη ψήφιση του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα. Τόνισε ότι το πλαίσιο που φέρνει η κυβέρνηση, με τον προσχηματικό τίτλο «Δεύτερη ευκαιρία», σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, μετά τη δεκαετή κρίση που εξάντλησε τα όρια της κοινωνίας, δεν είναι ούτε κοινωνικά ευαίσθητο ούτε οικονομικά αποτελεσματικό.

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε ότι το Νομοσχέδιο δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, αντιμετωπίζει όλους τους οφειλέτες ως στρατηγικούς κακοπληρωτές στερώντας μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία από υπερχρεωμένους έντιμους επιχειρηματίες που μετατράπηκαν σε αφερέγγυους λόγω αντικειμενικών συνθηκών, ενώ αφήνει εντελώς ακάλυπτη τη συντριπτική πλειοψηφία της μεσαίας τάξης, για την οποία δήθεν κόπτεται η Νέα Δημοκρατία. «Για τους πιο πολλούς μικρομεσαίους η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας τους», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Η κυβέρνηση διατηρεί την ίδια φιλοσοφία με τον αναποτελεσματικό εξωδικαστικό συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ:  μη συνεργάσιμες τράπεζες και μη βιώσιμες ρυθμίσεις. Επιτρέπει στις τράπεζες να μην κάνουν καν πρόταση ρύθμισης, αν κάποιος οφειλέτης τολμήσει να υποστηρίξει ότι η πρόταση που του γίνεται από την τράπεζα δεν είναι βιώσιμη», σημείωσε.

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι στην αίθουσα της Βουλής συγκρούονται σήμερα τρεις διαφορετικές αντιλήψεις: Αυτή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν το νόμο Κατσέλη και τον αλλοίωσαν προς όφελος των μπαταχτσήδων και προσπαθούν να εξιλεωθούν, η αντίληψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το νόμο Κατσέλη, τον άλλαξαν και τον κατήργησαν το 2019, και τέλος η αντίληψη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που και ψήφισαν το νόμο Κατσέλη, τον στήριξαν διαχρονικά και τον τιμούν σήμερα με την υπογραφή τους στην τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για την πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας. «Οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι κρατημένες γι’ αυτούς που διατηρούν ουδέτερη στάση», είπε, θυμίζοντας τους στίχους του Δάντη. Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει, και δεν θα κρατήσει ουδέτερη στάση ούτε μετά την ψήφισή του», κατέληξε.

 

Back To Top