Skip to content

Δυσβάσταχτο για τους αγρότες το υψηλό κόστος παραγωγής-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας για τον πρωτογενή τομέα.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θέτουν προς τους αρμόδιους υπουργούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βιώνουν από τη μία την αύξηση του κόστους παραγωγής και από την άλλη τη μείωση του εισοδήματός τους, λόγω των συνθηκών της πανδημίας και των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους.

Επισημαίνουν δε, ότι το γεγονός αυτό έχει άμεση συνέπεια και στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλα κράτη της ΕΕ, το κόστος των  καυσίμων ως ποσοστό του συνολικού κόστους παραγωγής είναι πολύ πιο υψηλό και αγγίζει το 10%.

Ο κ. Κατρίνης και οι συνερωτώντες βουλευτές αιτούνται από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους ενέργειας στον πρωτογενή τομέα.

Ζητούν νομοθετική ρύθμιση που θα  θέσει σε εφαρμογή μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο ή επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Back To Top