Skip to content

Εγκληματική η αδιαφορία της κυβέρνησης για την σταφίδα και την Ηλεία-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πρόβλημα επιβίωσης των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας, ένα πρόβλημα που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις  τα τελευταία 3 χρόνια, η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να κερδίζει χρόνο, να μοιράζει υποσχέσεις και να μην κάνει τίποτα.

Η κυβέρνηση, αφού μοίρασε πέρυσι υποσχέσεις για αγορά ποσοτήτων σταφίδας και διάθεση σε νοσοκομεία, στρατό και σχολεία (έγγραφη απάντηση υπουργού σε κοινοβουλευτικό έλεγχο!) χωρίς να κάνει, φυσικά, τίποτα, δεν απάντησε ποτέ για το θα υιοθετήσει την πρόταση των συνεταιριστικών οργανώσεων για ένταξη του προϊόντος σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, προκειμένου να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι παραγωγοί.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας της κορινθιακής σταφίδας περιμένουν ακόμη το σχέδιο της κυβέρνησης και τη σύσταση της ειδικής επιτροπής, τη στιγμή που το εισόδημά τους πλήττεται, από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής και τη χαμηλή τιμή πώλησης του προϊόντος.

Όσο η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει ξεκάθαρες λύσεις,  τόσο περισσότεροι παραγωγοί θα σκέφτονται την οριστική έξοδό τους από την καλλιέργεια της σταφίδας, αφού δε βλέπουν ενδιαφέρον από την πολιτεία. Και αυτό το ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την σταφίδα και την Ηλεία, αλλά υπάρχει για τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα, την Ημαθία, την Πέλλα, τη Φλώρινα, την Κοζάνη και τη Λάρισα, αφού μόλις μία εβδομάδα πριν η κυβέρνηση υπέγραψε απόφαση για πληρωμή αποζημίωσης μέσω de minimis. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν…

 

Back To Top