Skip to content

Εκκωφαντική και με τεράστιο κόστος η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’ Η αποτυχία της κυβέρνησης αποτυπώνεται στη μεγάλη έκταση των κρουσμάτων, στον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων που αυξάνεται διαρκώς. Αποτυπώνεται στην αποτυχία της εμβολιαστικής προσπάθειας. Αποτυπώνεται και στα χθεσινά μέτρα που ανακοίνωσε, με μεγάλη καθυστέρηση, ο Υπουργός Υγείας.

Προφανώς , διαβλέποντας τα δύσκολα, ο κ.Πρωθυπουργός απέφυγε το διάγγελμα. Αλήθεια, θυμάται κανείς πόσα διαγγέλματα έκανε ο κ.Μητσοτάκης, αυτοθαυμαζόμενος για τις επιτυχίες της κυβέρνησης του στη διαχείριση της πανδημίας.

Τι έμεινε από τα διαγγέλματα αυτά του κ.Μητσοτάκη; Τι έμεινε από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το τέλος της πανδημίας;’’ τόνισε , μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

‘’ Έχοντας στα χέρια της το όπλο του εμβολίου, η κυβέρνηση τόσο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας όσο και στο τρίτο κατάφερε να έχει χειρότερα αποτελέσματα σε ότι αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Εδώ και καιρό υπήρχε γεωμετρική πρόοδος στην αύξηση κρουσμάτων, εισαγωγών και διασωληνωμένων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα αλλά επέτρεψε τη χαλάρωση των μέτρων ‘’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα επισήμανε ότι ‘’ Η κυβέρνηση κάνει διαχείριση όχι της πανδημίας αλλά του πολιτικού κόστους. Και με βάση αυτό, αποφασίζει τα μέτρα ή μάλλον τα καθυστερημένα ημίμετρα που ανακοινώνει. Πολιτικό κόστος, όταν υπάρχει ζήτημα ζωής και θανάτου, δεν υπάρχει.’’

Ο κ.Κατρίνης επέρριψε μικροπολιτική σκοπιμότητα στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από την εφαρμογή των μέτρων και κάλεσε, από το βήμα της Βουλής, την εκκλησία να πάρει πρωτοβουλία για να προστατεύσει την υγεία των πιστών, ζητώντας να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται και για όλους τους άλλους δημόσιους χώρους.

Για τον οδικό άξονα ‘’Πάτρα-Πύργος’’

Αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης για το δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα’’, ο κ.Κατρίνης ανέφερε:

‘’ H τροπολογία δεν αποτελεί λύση  από τη στιγμή που:

-Δεν έχουμε έγκριση της Ε.Ε για τον τρόπο υλοποίησης του οδικού άξονα ‘’Πάτρα-Πύργος’’

-Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου.

– Δεν υπάρχει από την κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί τμήμα ‘’Πύργος-Τσακώνα’’ και πότε αυτό θα ολοκληρωθεί

Μένει να  δούμε αν θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών στις 1 Οκτωβρίου στη Βουλή, στην οποία μας είπε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 ( δηλαδή σε 2 μήνες)  και ο δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί το 2024.’’

Back To Top