Skip to content

Εμπαιγμός των αγροτών στα Μακρίσια και τα Καλυβάκια για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του 2013 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερις μήνες χρειάστηκε να περάσουν μέχρι να απαντήσει εκπρόθεσμα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην ερώτηση που κατέθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης σχετικά με τις απλήρωτες αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2013 στα Μακρίσια και τα Καλυβάκια. Ωστόσο, στο σχετικό έγγραφο δεν δίνονται σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν και, μάλλον, φαίνεται ότι το υπουργείο επιλέγει να στείλει το μήνυμα ότι «όσοι πληρώθηκαν, πληρώθηκαν».

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής στην ερώτησή του είχε αναφέρει ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) του 2013 είχαν παραλάβει τα πορίσματα το Δεκέμβριο του 2017 και, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, πραγματοποίησαν τις εργασίες που συμπεριλαμβάνονταν στα πορίσματά τους. Ωστόσο, ενώ η επιτροπή που συστήθηκε από την Διοίκηση του ΕΛΓΑ ήλεγξε και κατέγραψε τις εργασίες που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι κι ενώ η διοίκηση του ΕΛΓΑ και η ηγεσία του υπουργείου ήταν τότε καθησυχαστικοί για το θέμα, τελικά δεν αποζημιώθηκαν για τις εργασίες αυτές μέχρι σήμερα.

Στην απάντησή του το υπουργείο αποφεύγει να δηλώσει πόσοι παραγωγοί αποζημιώθηκαν για το 2013, ούτε και για ποιους λόγους δεν δόθηκαν οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις. Κι ενώ αναφέρει ότι είχαν υποβληθεί 57 δηλώσεις φυτικού κεφαλαίου από την Τ.Κ. Καλυβακίων και 179 από την Τ.Κ Μακρισίων, δεν αναφέρει πόσοι από αυτούς πληρώθηκαν και πόσοι όχι. Αντί γι αυτό, προσθέτει όλους τους δικαιούχους αποζημιώσεων ΚΟΕ των ετών 2013 έως και 2017 και δηλώνει ότι συνολικά δόθηκαν αποζημιώσεις σε 221 δικαιούχους.

 

 

Back To Top