Skip to content

Ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να μείνει ζωντανή η οικονομία-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρωτοφανή κίνηση να ανακοινώσει την αναστολή πλειστηριασμών η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με την κυβέρνηση να έρχεται δεύτερη, ανέδειξε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Στην ομιλία του ο Ηλείος βουλευτής υπογράμμισε ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών είναι ασφαλώς αναγκαίο ώστε να μη κινδυνεύσει η πρώτη κατοικία των ευάλωτων δανειοληπτών, όμως ούτε στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν ανακοινώθηκε κοινωνικό μέτρο που να αφορούσε και τις τράπεζες από τις ίδιες τις τράπεζες.

 

Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει την αγορά, ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι πρέπει η κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις τράπεζες και για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική.

 

Σχετικά με  τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της οικονομίας ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι οι πόροι από τα Ευρωπαικά Ταμεία μπορούν να αποτελέσουν μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα τα επόμενα χρόνια, αρκεί η αξιοποίησή τους να γίνει με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης που δεν θα αφήνει κάνεναν πίσω.

 

 

 

Ο κύριος Κατρίνης δήλωσε:

 

« Στο Κίνημα Αλλαγής καταθέτουμε στοχευμένες προτάσεις για να μείνει η κοινωνία όρθια και η οικονομία ζωντανή. Αντίθετα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται επικοινωνιακά σε θέματα ζωτικής σημασίας αφού ο πρωθυπουργός περίμενε τη ΔΕΘ για να εξαγγείλει το πάγωμα των πλειστηριασμών, αδιαφορώντας μέχρι τη τελευταία στιγμή για την αγωνία των πιο ευάλωτων δανειοληπτών. Η πραγματική οικονομία αναστενάζει. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση να δράσει άμεσα για την ελαστικοποίηση των αυστηρών κριτηρίων που έχουν επιβάλει οι τράπεζες για χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ αντί να τα αποδέχεται μοιρολατρικά αφήνοντας αβοήθητους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες.»

 

 

 

 

 

 

Back To Top