Skip to content

Επιβεβλημένη η παράταση προθεσμίας για διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να δοθεί παράταση στη προθεσμία για τη διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, ζητά ο Μιχάλης Κατρίνης συνυπογράφοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς υπάρχει ο κίνδυνος χιλιάδες πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με κοστοβόρες και χρονοβόρες διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες, που απαιτούνται για την κατοχύρωση των εμπράγματων δικαιωμάτων τους, εφόσον δεν το καταφέρουν μέχρι τέλος του χρόνου.

 

Το πρόβλημα έχουν αναδείξει και πολλοι σχετικοί φορείς (ΠΟΜΙΔΑ, Δικηγορικοί Σύλλογοι κ.α.), ζητώντας νέες λελογισμένες παρατάσεις, αλλά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στέκεται αρνητικά μέχρι στιγμής, απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, είναι επιβεβλημένη η παράταση της προθεσμίας, καθώς λόγω lockdown και υπολειτουργίας νευραλγικών τομέων της οικονομίας και της διοίκησης, πολίτες και ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν της υποχρεώσεις τους ως την 31η Δεκεμβρίου, που είναι η τωρινή προθεσμία ανά την επικράτεια.

Back To Top