Skip to content

Επιτακτική για την Ηλεία και για όλη τη Δυτική Ελλάδα η επαρκής στελέχωση της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Π.Γ.Ν. Ρίο-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ελλιπή λειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής στο Π.Γ.Ν. Ρίο, αναδεικνύει με επίκαιρη ερώτησή του στον Υπουργό υγείας ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Ηλείος Βουλευτής, σημειώνοντας ότι η εν λόγω κλινική είναι η μοναδική καρδιοχειρουργική στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, ζητά:

  • Να μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει και για έκτακτα περιστατικά εκτός από τα τακτικά ώστε να σταματήσουν οι διακομιδές στην Αθήνα.
  • Να επιλυθεί το πρόβλημα της ανεπάρκειας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού τρεις μήνες μετά τα εγκαίνια της κλινικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 4 επεμβάσεις και το νοσηλευτικό προσωπικό έχει μεταφερθεί σε κλινικές covid.
  • Να επανεξεταστεί η επιστροφή ενός εκ των ελάχιστων καρδιοχειρουργών που παραμένει αδικαιολόγητα αποσπασμένος στην Αθήνα.

Η υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Ηλείας και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας ιδίως για περιστατικά τέτοιας σημασίας, όπως αυτά για τα οποία είναι αρμόδια η εν λόγω κλινική, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Πολιτεία, γι΄ αυτό το λόγο και ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι αν δε στελεχωθεί άμεσα και επαρκώς η καρδιοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. Ρίο, απειλείται η υγεία, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και η ζωή των Ηλείων αλλά και των υπολοίπων κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

ΘΕΜΑ: Πώς θα ενισχυθεί η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν Ρίο προς όφελος των πολιτών της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας;

Χωρίς επαρκή κάλυψη σχετικά με την αντιμετώπιση καρδιοχειρουργικών περιστατικών παραμένει η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα, αφού τρεις μήνες μετά τα εγκαίνια της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής στο Π.Γ.Ν. Ρίο, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 4 επεμβάσεις.

Η κλινική λειτουργεί μόνο για τα τακτικά περιστατικά και δεν αντιμετωπίζει τα έκτακτα, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι διακομιδές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής. Αντί η μοναδική καρδιοχειρουργική κλινική της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έγινε μεταφορά του νοσηλευτικού προσωπικού της σε κλινικές covid, η κλινική δεν ενισχύθηκε με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ένας από τους ελάχιστους καρδιοχειρουργούς της κλινικής παραμένει αποσπασμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της Αθήνας, αφού σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ ΄΄δεν είναι απαραίτητος προς το παρόν΄΄.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή λειτουργία της κλινικής, από την οποία εξαρτάται, πολλές φορές, η ζωή των πολιτών της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.

Ερωτάται ο κύριος υπουργός:

  1. Προτίθεται να στελεχώσει άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν Ρίο, ώστε να αντιμετωπίζει και τα έκτακτα περιστατικά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας;
  2. Θα φροντίσει, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κλινικής, να επιστρέψει στη θέση του το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που έχει αποσπαστεί;

Ο ερωτών βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης

Back To Top