Skip to content

Ερωτήματα της καραντίνας-ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ iEIDISEIS.GR

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα από την κυβέρνηση των «αρίστων».

Ήταν τώρα η ώρα να συζητηθεί νομοσχέδιο για τη φύλαξη των -κλειστών για άγνωστο ακόμα διάστημα-πανεπιστημίων, ενώ ήταν ορατό το ενδεχόμενο κινητοποίησης των φοιτητών, σε μια τόσο επιβαρυμένη επιδημιολογικά περίοδο;

Και ενώ ο πρωθυπουργός «απειλεί» με 3ο lockdown

Αναρωτιέται ο έμπορος και ο μικροεπιχειρηματίας που δεν εντάχθηκε στην επιστρεπτέα 5…

Γιατί ένα απρόσωπο λογισμικό, το οποίο μετράει μόνο μερικές από τις πολλές παραμέτρους λειτουργίας της επιχείρησής μου αποφάσισε ότι «τα πάω καλά» και δεν χρειάζομαι ενίσχυση, ενώ τα απανωτά lockdown με έχουν πραγματικά γονατίσει;

Αναρωτιέται ο επαγγελματίας της υγείας…

Πως είναι δυνατόν να εμβολιάζονται υπουργοί και άλλα στελέχη της κυβέρνησης πριν από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που-κυριολεκτικά-δίνουν μάχη με το θάνατο στα νοσοκομεία της χώρας;

Αναρωτιέται ο ερασιτέχνης ψαράς…

Πλήρωσε κάποιο πρόστιμο ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στην Πάρνηθα για αθλητική δραστηριότητα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, ενώ εγώ απαγορεύεται να βγω στα ανοιχτά με τη βάρκα μου;

Αναρωτιέται ο επαγγελματίας της εστίασης και του τουρισμού…

Πως επετράπη η πορεία 5.000 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς καμία κύρωση, αλλά τον κλάδο μου τον κρατούν κλειστό επ’ αόριστο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός;

Αναρωτιέμαι εγώ ως βουλευτής…

Ήταν τώρα η ώρα να συζητηθεί νομοσχέδιο για τη φύλαξη των -κλειστών για άγνωστο ακόμα διάστημα-πανεπιστημίων, ενώ ήταν ορατό το ενδεχόμενο κινητοποίησης των φοιτητών, σε μια τόσο επιβαρυμένη επιδημιολογικά περίοδο;

Πολλά ακόμα ερωτήματα από την εμπειρία μας στην καραντίνα, αυτή που πέρασε, αλλά και τη νέα που έρχεται.

Αγαπητό ημερολόγιο… 11ος μήνας με τον κορονοϊό

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα από την κυβέρνηση των «αρίστων».

Υπουργοί που πανηγυρίζουν στα κανάλια γιατί πεθαίνουν λιγότεροι στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Μέλη της κυβέρνησης που «μοιράζουν λεφτά» σε όλες της πληττόμενες επιχειρήσεις και άλλοι που τα ‘’κόβουν’’ γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μας πείσει ότι οι μισές επιχειρήσεις της χώρας τα πάνε πολύ καλά και δεν χρειάζονται ενίσχυση.

Εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που θα κατακλύσουν τα εμβολιαστικά κέντρα και θα έχουμε πετύχει 60-70% εμβολιασμένων στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο, αλλά τελικά μέχρι και τον Μάρτιο μετά βίας θα αγγίξουμε το 10%, με το 70% να μετατίθεται για το 2022 ή το 2023, κανείς δεν ξέρει πραγματικά πότε.

Τη μια ημέρα ανοίγουν τα γήπεδα για περιορισμένο αριθμό θεατών και την ίδια ημέρα αναιρείται η απόφαση, ενώ την επομένη περνάμε σε σκληρότερα μέτρα για το γενικό πληθυσμό.

Υπουργοί να παραδέχονται ότι προσπέρασαν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και άφησαν πλήθη πιστών να συνωστίζονται στις εκκλησίες και μερικούς μήνες μετά αστυνομικοί να κυνηγούν τους ίδιους πιστούς με τους σταυρούς στα χέρια. Οι ίδιοι αστυνομικοί διατάχθηκαν να κυνηγούν νέους στις πλατείες, από κάποιους άλλους υπουργούς οι οποίοι, όμως, έκαναν τα «στραβά μάτια» στα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς… για το καλό μας.

Οι συζητήσεις στη Βουλή, είτε πρόκειται για το κρίσιμο ζήτημα των ελληνοτουρκικών ή για την επικύρωση της συμφωνίας του αγωγού IGB μετατρέπονται σε «τηλεοπτικό» βήμα, ώστε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εξυμνήσουν τις αποφάσεις όχι μόνο της κυβέρνησης αυτής, αλλά ακόμα και της καταστροφικής κυβέρνησης Καραμανλή!

Ξεχασμένοι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πρώην υπουργοί της πενταετίας 2004-2009 αρθρογραφούν, ενοχοποιώντας για όλα τα δεινά της χώρας το ΠΑΣΟΚ, παραβλέποντας τη διακυβέρνηση των «γαλάζιων παιδιών», της παραποίησης στοιχείων και του οικονομικού εκτροχιασμού της χώρας, πριν την οικονομική κρίση.

Τελευταία παλινωδία της κυβέρνησης, το μίνι χρονικό του επερχόμενου 3ου lockdown. Από το click away, στο click in shop και εν τέλει σε ένα άναρχο και εντελώς ανοργάνωτο άνοιγμα του λιανεμπορίου – προϊόν πανικού για τις οικονομικές πράξεις που δεν βγαίνουν – το οποίο μοιραία θα οδηγούσε σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Και όμως η κυβέρνηση είχε το θράσος να αποκαλέσει ανεύθυνη την αντιπολίτευση του Κινήματος Αλλαγής. Εμάς, το ΠΑΣΟΚ που είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει έγκαιρα ολοκληρωμένη πρόταση, τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ενίσχυση του ΕΣΥ, όσο και για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης! Εμάς, που πολλές από τις «ανεύθυνες» προτάσεις μας έγιναν-με καθυστέρηση- δεκτές από την κυβέρνηση!

Αν οι «άριστοι» μας άκουγαν νωρίτερα, ίσως να μην υπήρχαν τόσα ερωτήματα για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, που μάλλον θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή στις γενιές του μέλλοντος.

https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/opinions/item/78197-mixalis-katrinis-erotimata-tis-karantinas

Back To Top