Skip to content

Η αγωνία της άδειας κλεψύδρας-ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ iEIDISEIS

Η εικόνα σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ να χειροκροτεί, θριαμβολογώντας, την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη χορήγηση ενός πρόσκαιρου επιδόματος αγοράς τροφίμων, είναι μια εικόνα απέναντι σε κάθε έννοια σεβασμού της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Μια στάση απρεπής, μια στάση χωρίς συναίσθηση και επίγνωση, με σαφή πρόθεση κομματικής εκμετάλλευσης της δυσκολίας-ή και της ανέχειας-ενόψει των εκλογών, από μια κοινοβουλευτική ομάδα, πολλά μέλη της οποίας είναι κληρονόμοι εξουσίας ή και πλούτου.

Ο μικροπολιτικός υπολογισμός του πρωθυπουργού -10% πληθωρισμός και 10% επιδότηση αγοράς τροφίμων- ακυρώνεται από την ίδια την πραγματικότητα, αφού ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ‘’έτρεξε’’ με 12,8% τον Νοέμβριο και αναμένεται να αυξηθεί και τους επόμενους μήνες, παρά την εφαρμογή του ‘’καλαθιού του νοικοκυριού’’ τον Νοέμβριο και τις αμέτρητες εμφανίσεις του αρμόδιου υπουργού τον ίδιο μήνα σε εκπομπές της πρωινής ζώνης και όχι μόνο.

Η απρέπεια, όμως, της κυβερνητικής πλειοψηφίας είχε και κορύφωση, δια χειλέων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αφού επιχείρησε να παραλληλίσει το ΠΑΣΟΚ με τον κ.Καμμένο, με μία ατάκα χαμηλής πολιτικής αισθητικής που χαρακτηρίζει έναν αμήχανο πρωθυπουργό που αισθάνεται ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και η πρωθυπουργική κλεψύδρα αδειάζει γρήγορα.

Προφανώς, ξέχασε ο πρωθυπουργός ότι ο κ.Καμμένος αναδείχθηκε βουλευτής όταν στην θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός ξέχασε ότι ο ίδιος μαζί με τον κ.Καμμένο βρίσκονταν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο το 2010 και υπόσχονταν εύκολες λύσεις, όταν η χώρα κινδύνευε με άτακτη χρεοκοπία λόγω της φρενήρους δημοσιονομικά διακυβέρνησης της ΝΔ το 2004-2009.

Κυρίως, όμως, ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ-το οποίο νομίζει ότι μπορεί να ειρωνευτεί-είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι η συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Και αν ο κ. Μητσοτάκης δε σέβεται το ΠΑΣΟΚ, οφείλει να σεβαστεί το ότι είναι πρόεδρος ενός κόμματος, του οποίου οι ηγέτες, στη πλειοψηφία τους, συμπεριφέρονταν πάντα με ευπρέπεια. Και σίγουρα δεν είχαν διολισθήσει στις αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές πρακτικές, παρακολουθώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά και όχι μόνο.

Οι επιθέσεις -ανοίκιες ενίοτε- στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι αναμενόμενες, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην αυτόνομη πορεία, την αυτοδύναμη στρατηγική, τις προγραμματικές θέσεις, την αλλαγή του σημερινού αποτυχημένου πολιτικού σκηνικού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας πιέζουν, δεν μας επηρεάζουν, δεν μας αποπροσανατολίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, να προτείνει, να διεκδικεί, όσο και αν αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση και τους φίλους της κυβέρνησης. Στη Βουλή, τα μαζικά κινήματα, τις γειτονιές, τους χώρους δράσης, με ρεαλιστικές προτάσεις, υπεύθυνο λόγο και ανθρωποκεντρική ματιά.

Με αίσθηση και συναίσθηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών. Προς όφελος των πολλών που πλήττονται, των παραγωγικών τάξεων που επιμένουν, των νέων που θέλουν να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να ελπίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ξέρει, μπορεί και θα τα καταφέρει και πάλι να φέρει το χαμόγελο και την ελπίδα. Για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

 

 

Back To Top