Skip to content

Η αδράνεια της κυβέρνησης κοστίζει στην οικονομία-κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών το φθινόπωρο-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης αλλά και τη σημασία της γρήγορης υλοποίησης των αποφάσεων που λαμβάνονται τόσο για την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων όσο και για την προσπάθεια ανάσχεσης της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, ανέδειξε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Ο Ηλείος βουλευτής αναφέρθηκε σε 3 παραδείγματα:

  • Την επιστρεπτέα προκαταβολή, κεφάλαιο κίνησης απαραίτητο για τους επαγγελματίες, που καταβλήθηκε στους επιχειρηματίες δύο μήνες μετά την ψήφισή της και δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα της αγοράς
  • Την υπουργική απόφαση για την κατάργηση προστίμων και προσαυξήσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η οποία εκκρεμεί πάνω από τρεις μήνες
  • Την υπουργική απόφαση για τα μέτρα ανακούφισης των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, των ΕΠΕ και των ΙΚΕ, η οποία εκκρεμεί πάνω από 45 ημέρες

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης με συγκεκριμένα μέτρα, όπως έκανε η κυβέρνηση με τα μέσα εθνικής εμβέλειας, αφού και τα τοπικά ΜΜΕ συνέβαλαν στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών κατά την περίοδο της πανδημίας.

Εξέφρασε τη ριζική διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής με τις αποφάσεις που οδηγούν σε λιγότερη εργασία, μικρότερους μισθούς και περιορισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για κίνδυνο κατάχρησης των σχετικών διατάξεων από τους εργοδότες σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την αδυναμία των επαγγελματιών να δανειστούν κεφάλαιο κίνησης από τις τράπεζες, ενώ κατέκρινε την πλήρη απουσία μέτρων ανακούφισης του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Κατρίνης στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την άρνησή της για διακομματική επιτροπή που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη πρόταση, αφού το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι διαταγές πληρωμής και οι κατασχέσεις, με ορατό τον κίνδυνο μαζικών πλειστηριασμών τον Οκτώβριο και χιλιάδες αδύναμους δανειολήπτες να είναι πρακτικά απροστάτευτοι στις επιθετικές διαθέσεις των funds.

 

Back To Top