Skip to content

Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον, αν οι νέοι της δεν έχουν ελπίδα και προοπτική-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’Η προτεραιότητα της επόμενης μέρας είναι η εφαρμογή μιας συμπεριληπτικής πολιτικής για τους νέους ,οι οποίοι σήμερα ωθούνται στο περιθώριο, δεν έχουν ελπίδα, δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας σε συγκέντρωση νέων στα Λεχαινά.

Ο υπ.Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τους νέους , οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του την αγωνία τους για το αύριο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν οικογένεια και να αποκτήσουν επαγγελματική προοπτική στον τόπο μας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης στηλίτευσε τις-προεκλογικού χαρακτήρα-επιδοματικές εξαγγελίες Μητσοτάκη για τους νέους και τόνισε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έχει ως προϋπόθεση την ένταξη στο πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης των προτάσεων που έχει διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των νέων ανθρώπων που περιλαμβάνουν:

1) Στεγαστικό πρόγραμμα με την κατασκευή χιλιάδων κατοικιών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους. Το έχει ήδη κάνει η Πορτογαλία και η Ισπανία, ενώ στην Αυστρία είναι ήδη πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Πάνω από 120.000 ακίνητα μπορούν να διατεθούν σε νέα ζευγάρια με χαμηλό ενοίκιο, ώστε να κάνουν οικογένεια και να στεγάσουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Η κυβέρνηση αρχικά αδιαφόρησε και μετά την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη έφερε ένα πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων, στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 3500 μόνο περιπτώσεις.

2) Φορολογικά και οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για  την πρόσληψη 50.000 νέων εργαζομένων (έως 29 ετών) και 50.000 μακροχρόνια ανέργων, με πλήρη απασχόληση.

3) Πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού και επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

4) Πλήρη  δικαιώματα για τους νέους που εργάζονται με τηλεργασία, στις πλατφόρμες και στις επιχειρήσεις delivery. Οι νέοι αυτοί θα θεωρούνται μισθωτοί και θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

5) Φορολογικά κίνητρα , με έκπτωση φόρου, για νέους επιχειρηματίες και ειδική γραμμή χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο για νέες επιχειρήσεις

6) Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές με κίνητρα ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο και χαμηλή φορολόγηση για τα 5 πρώτα έτη λειτουργίας

7) Ανακατεύθυνση πόρων για την ένταξη νέων αγροτών και κτηνοτρόφων σε σχέδια βελτίωσης και προγράμματα νέων αγροτών, ώστε να μην προκύπτουν επιλαχόντες.

8) Στοχευμένες ενέργειες για την επιστροφή στην Ελλάδα της γενιάς του brain drain και αξιοποίηση του δυναμικού αυτού, με αξιοκρατικά κριτήρια.

΄΄ Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον, αν δεν έχουν μέλλον οι νέοι άνθρωποι.

Πέρα από τις πολιτικές στήριξης και τις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ , υπάρχει μια μεγαλύτερη ανάγκη: να αισθανθούν επιτέλους οι νέοι ότι το πολιτικό σύστημα τους υπολογίζει, γιατί σήμερα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των νέων απέναντι στην πολιτική, προϋποθέτει πράξεις, έργα και συγκεκριμένες επιλογές. Επιλογές που όχι μόνο δεν θα μεταφέρουν τα βάρη στους νέους-όπως γινόταν μέχρι σήμερα-αλλά θα ενισχύουν του νέους ανθρώπους για  καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, εξωστρεφή και σύγχρονη επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα.

Ώστε σε όλα αυτά τα πεδία να πρωταγωνιστήσουν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα.

Και το μόνο κόμμα που είναι αποφασισμένο να περάσει σε πράξεις και έργα είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πιστεύει στους νέους, τους στηρίζει και θέλει να τους δει στην πρώτη γραμμή. Για το ΠΑΣΟΚ, η νέα γενιά της πατρίδας αποτελεί κύρια προτεραιότητα και βασικό πυλώνα των προγραμματικών μας θέσεων’’

Back To Top