Skip to content

Η ευζωία των ζώων συντροφιάς υπολογίσιμη σε αξία όσο και η ανθρώπινη-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αφουγκραστεί την κοινωνία και να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή διαβούλευση και συναίνεση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με τα ζώα συντροφιάς.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «η όλη συζήτηση για τα ζώα συντροφιάς έγινε στη βάση επικοινωνιακών τακτικισμών, αγνοώντας ακόμη και τις εισηγήσεις των επιστημονικών φορέων».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο δεν προάγεται η υπεύθυνη υιοθεσία και η κινητροδότησή της, αλλά η επαγγελματοποίηση αυτής.

Παράλληλα, στηλίτευσε τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους Έλληνες κυνηγούς, την πολυπληθέστερη ομάδα κατόχων σκύλων στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για τιμωρητική διάθεση.

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε και τον κίνδυνο της δημιουργίας παράνομων καταφυγίων και της νομιμοποίησης του μαζικού εγκλεισμού ζώων μέσα σε αυτά.

Επιπρόσθετα, έθεσε το ζήτημα για το ποιος θα αναλάβει τελικά την ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η οποία πρέπει να ασκείται, κατά κύριο λόγο, από δημόσιους φορείς με την εποπτεία των υπηρεσιών τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «η προστασία και η καλή διαβίωση των ζώων πρέπει να είναι το ίδιο υπολογίσιμη σε αξία όσο και η ανθρώπινη. Η φροντίδα ενός ζώου συντροφιάς είναι θέμα παιδείας, και όχι επιβολής του νόμου.. είναι θέμα νοοτροπίας».

Back To Top