Skip to content

Η Ηλεία απαιτεί μόνιμες λύσεις για την υγεία των πολιτών της, κι όχι μπαλώματα-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία δέσμευση της κυβέρνησης για μόνιμο ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Ηλείας

Περισσότερο γενικές διαπιστώσεις έκανε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης παρά δεσμεύθηκε ουσιαστικά για μόνιμες λύσεις, σε σχέση με το καίριο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της Ηλείας, στην απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη.

Ο Υπουργός Υγείας απέφυγε να προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την μετακίνηση του πλεονάζοντος ιατρικού προσωπικού, κυρίως από το Λεκανοπέδιο της Αττικής προς την περιφέρεια, όπως επίσης παρέπεμψε στο μέλλον τη συζήτηση για την ένταξη της Ηλείας στην Α’ ζώνη με συγκεκριμένα κίνητρα, προκειμένου να προσελκύσει τις προτιμήσεις του επιστημονικού και ιατρικού προσωπικού.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης στην ανάγκη ουσιαστικής κινητροδότησης για το ιατρικό προσωπικό, από τη στιγμή που οι σχετικές προκηρύξεις για την περιοχή στις περισσότερες περιπτώσεις καθίστανται άγονες, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ο βουλευτής επέμεινε και στην θεσμοθέτηση αντικινήτρων για τις «παραιτήσεις» ιατρών που έχουν διοριστεί στα περιφερειακά νοσοκομεία, όπως αυτά της Ηλείας, και επιζητούν τη μετακίνησή τους σε νοσοκομεία της Αθήνας, από τη στιγμή που παρόμοιες τακτικές από πλευράς του υγειονομικού προσωπικού είναι πολύ συνηθισμένες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ηλείος βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να ανοίξει η συζήτηση για την αναπροσαρμογή του μισθολογίου του ΕΣΥ, προκειμένου αυτό να καταστεί δελεαστικό για τους νέους ιατρούς, που εύλογα επιζητούν καλύτερες αποδοχές από αυτές που προσφέρονται, καθώς θεωρούνται από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε.

Σε σχέση με την αψυχολόγητη απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη για εσωτερική μετακίνηση των υπαρχόντων ιατρών των νοσοκομείων της Ηλείας, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε «πως η ‘’ανακύκλωση’’ υγειονομικών στελεχών εντός των ορίων του νομού, δεν βοηθά τις δομές της περιοχής, αφού αδυνατίζει τη λειτουργία των κλινικών τόσο του Πύργου, όσο και της Αμαλιάδας».

Back To Top