Skip to content

Η κανονικότητα της αδιαφορίας και της δημοσιότητας- ΑΡΘΡΟ DOCUMENTO

Δυο ημέρες πολιτικού θρίλερ που συγκλόνισε τη χώρα. Χιλιάδες λέξεις και εκατοντάδες τηλεοπτικές αναμετρήσεις για την επιλογή της πρώτης γυναίκας ως υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας. Διθυραμβικά σχόλια ή αφοριστικές κριτικές, έγινε πραγματικό πάρτυ στα social media, τις στήλες των εφημερίδων και τα τηλεοπτικά πάνελ.

Μερικές ημέρες πριν, ο θάνατος δυο συμπολιτών μας σε ένα κάκιστο μεν, κεντρικό δε, οδικό άξονα άφησε σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό στερέωμα παγερά αδιάφορο. Κανένα τηλεοπτικό debate, κανένα άρθρο, καμία δημοσιότητα για ένα έργο που έπρεπε να έχει τελειώσει μερικά χρόνια πριν και όμως δεν έχει καν ξεκινήσει! Για να είμαι πιο σωστός, δεν έχει καν αποφασιστεί η διαδικασία υλοποίησης, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατανοώ απόλυτα το πολιτικό ενδιαφέρον για το μέγιστο αξίωμα αυτής της χώρας. Αν αυτή η χώρα είχε «κανονικότητα». Αν υπήρχε έστω και ψήγμα κοινής λογικής για το τι εστί διακυβέρνηση και όχι απλά επικοινωνιακή προβολή. Γιατί σε μια προηγμένη χώρα, μετά το θάνατο δυο αθώων ανθρώπων που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των θανάτων εξαιτίας κακών οδικών δικτύων, σε ένα δρόμο που έπρεπε να έχει αναβαθμιστεί εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, θα υπήρχε τουλάχιστον μια εξεταστική επιτροπή, ώστε να διερευνηθεί τι έχει γίνει, τι δεν έχει γίνει, αν υπάρχουν ευθύνες και που πρέπει να αποδοθούν.

Και όμως, σε αυτή την χώρα όπου κανονικότητα για τους κυβερνώντες σημαίνει αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ο υπουργός κ. Καραμανλής έχει ενημερώσει ότι …. «θα» ενημερώσει(!!) για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μετά από 5 μήνες, ώστε να λυθούν γραφειοκρατικά και άλλα ζητήματα, ώστε να οριστεί ανάδοχος, ο οποίος με τη σειρά του «θα» ενημερώσει για το πότε θα ξεκινήσει το έργο του αυτοκινητόδρομου ‘’Πάτρα-Πύργος’’. Ενός έργου, για την πενταετή καθυστέρηση του οποίου φέρει συντριπτική ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία βρήκε μια δρομολογημένη κατάσταση, εγκλώβισε το έργο σε συμφέροντα και σκοπιμότητες αλλά, σήμερα, ως αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να έχει τελειώσει!

Η ποιότητα ζωής, αλλά και η ίδια η ζωή χιλιάδων Ελλήνων της περιφέρειας , εξαρτάται από τέτοια έργα. Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση εξαρτώνται από έργα όπως το ‘’Πάτρα-Πύργος’’. Οι υπόλοιπες δυτικές χώρες έχουν τελειώσει εδώ και μερικές δεκαετίες με αυτά τα έργα. Εμείς όμως ζούμε σε μια σουρεαλιστική κοινωνία, που ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, πιέζουμε για το αυτονόητο και ζητάμε να μην πεθαίνουν οι συμπολίτες μας στο δρόμο.

Η κυβέρνηση, όμως,  προφανώς προτιμά να φαίνεται στην τηλεόραση η αντιπαράθεση για τις αμβλώσεις, την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φυσικά η «μάχη» της αστυνομίας με τους «καταληψίες». Εξάλλου το «αίσθημα της ασφάλειας» είναι μια εξαιρετική προπαγανδιστική τακτική από την εποχή του Γκαίμπελς. Τουλάχιστον εκείνοι συνόδευαν την προπαγάνδα και με δημιουργία αυτοκινητοδρόμων…

https://www.documentonews.gr/article/h-kanonikothta-ths-adiaforias-kai-ths-dhmosiothtas

Back To Top