Skip to content

Η κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις με πραγματική ρευστότητα- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θέμα της υπερφορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων ανέδειξε σε ομιλία του στην Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης. Επισημαίνοντας την τεράστια αδικία, σημείωσε ότι αποτελεί προσβολή για τους συνταξιούχους να καλούνται απροειδοποίητα να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις με τόκο 20% την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση διευκολύνει τις εταιρίες διαδικτυακού τζόγου, μειώνοντας το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να καταβάλουν φέτος, σε μια περίοδο αύξησης του διαδικτυακού τζόγου.

Αναφερόμενος, στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των αγροτεμαχίων, μια ακόμα άδικη φορολογική επιβάρυνση, την ώρα που ο πρωτογενής τομέας πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να τον έχει καταργήσει, αντί να αναλώνεται σε ημίμετρα εντυπωσιασμού όπως η αναστολή του για ένα χρόνο.

Μιλώντας με συγκεκριμένα στοιχεία ο Ήλειος βουλευτής μετέφερε την αγωνία των ανθρώπων της αγοράς που ταλαιπωρούνται από την έλλειψη ρευστότητας με 3 στις 10 επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο το επόμενο διάστημα και ορατό τον κίνδυνο απώλειας 250.000 θέσεων εργασίας και μείωσης του τζίρου κατά 50 δις.

«Τα προγράμματα ρευστότητας έχουν αποτύχει, το μόνο εργαλείο που έχει δώσει ανάσα στην αγορά είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, η ανταπόκριση είναι τεράστια για αυτό και έχουμε ζητήσει την αύξηση του ποσού στα 3 δις», ανάφερε συγκεκριμένα ο Μιχάλης Κατρίνης. Επανέλαβε επίσης τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% για όλες τις επιχειρήσεις και μηδενική προκαταβολή για τις άμεσα πληττόμενες ως ένα μέτρο έμμεσης ρευστότητας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, υπογράμμισε την απουσία ολοκληρωμένης στρατηγικής από την κυβέρνηση και τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. «Ο κόσμος της αγοράς πρέπει να στηριχθεί για να μη γκρεμιστούν σε δυο μήνες όσα με θυσίες κρατήθηκαν για περισσότερα από δέκα δύσκολα χρόνια. Θα είναι μια ήττα του πολιτικού συστήματος».

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top