Skip to content

Η κυβέρνηση επέλεξε να κρυφτεί, αντί να διεκδικήσει τη μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος-ΔΗΛΩΣΗ

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

΄΄ Ο κ.Μητσοτάκης μετά από σιωπή και αμηχανία τριών ημερών, επιχείρησε σήμερα να δικαιολογήσει την άρνηση του να συνταχθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που διεκδίκησαν και πέτυχαν την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το επιχείρημα του πρωθυπουργού, έτσι όπως διατυπώθηκε στο ασφαλές-για τον ίδιο-περιβάλλον του υπουργικού συμβουλίου, είναι ότι τα εθνικά πλαφόν στην τιμή του ρεύματος οδηγούν στην επιβάρυνση των εθνικών προϋπολογισμών.

Τότε γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε τη συναίνεση της στο αίτημα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας;

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε απαντήσεις, ούτε σχέδιο αλλά ούτε και τη βούληση να μειώσει τις τεράστιες επιβαρύνσεις που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντί να συνταχθεί με την Ισπανία και την Πορτογαλία και να στηρίξει τους πολίτες και τα ελληνικά νοικοκυριά, προτίμησε να κρυφτεί .

Το χειρότερο είναι ότι κρύβεται πίσω από ελάχιστα πειστικές δικαιολογίες και καλύπτει, με αυτό τον τρόπο, όσους αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τις ανατιμήσεις.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και θέλουν να παραμείνουν σε μεγάλη απόσταση .’’

Back To Top