Skip to content

Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου- ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΠΡΩΤΗ”

Η Νέα Δημοκρατία έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιούλιο του 2019. Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 11 μήνες κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ο δρόμος Πάτρα-Πύργος έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές από τον αρμόδιο Υπουργό να μιλήσει ξεκάθαρα, να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.

Μέχρι τώρα επικαλείται τις λανθασμένες κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, με τη διαφορά όμως ότι οι πολίτες της Ηλείας απαιτούν καθαρές απαντήσεις, καθαρές λύσεις και καθαρές δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου. Τέτοιες όμως δεν υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

-Είναι ασαφές αν υπάρχει έγγραφη έγκριση της Ε.Ε για την αλλαγή του τρόπου υλοποίησης του έργου και συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου

-Ουδείς γνωρίζει το συνολικό κόστος  για το ελληνικό δημόσιο (μαζί με τις αποζημιώσεις που πιθανόν θα ζητηθούν)

– Κανείς δεν ξέρει την τελική συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, αφού η κρίση θα επαναπροσδιορίσει  με βεβαιότητα το συνολικό αντίτιμο, με ένα σημαντικό μέρος να μετακυλίεται μέσω των διοδίων στους χρήστες, τους κατοίκους της περιοχής.

Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έναρξης και ολοκλήρωσης των έργων, παρά μόνο ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μετά το 2023, κάτι που ο κ.Καραμανλής το εμφανίζει ως επιτυχία…

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις γιατί δεν είχε και σχέδιο. Οι κάτοικοι και οι φορείς της Ηλείας έχουν δείξει αρκετή υπομονή για πολλά χρόνια. Πλέον, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και αυτό ας το καταλάβει η κυβέρνηση.

 

 

Back To Top