Skip to content

Η κυβέρνηση ξέρει ότι η Ηλεία είναι ευρωπαϊκός πρωταθλητής στην αγροτική εξειδίκευση; – ΔΗΛΩΣΗ

Μετά από την χθεσινή ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων από τη Eurostat για το 2017, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

 Με βάση στοιχεία της Eurostat για το 2017 που δημοσιεύθηκαν μόλις χθες, η Ηλεία κατατάσσεται πρώτη περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την εξειδίκευση στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας, αφού το 24,3% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας που παρήχθη στην Ηλεία αφορούσε τον πρωτογενή τομέα. Το γεγονός αυτό δίνει στο νομό μας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγροδιατροφικής αλυσίδας στη μετά κορωνοϊό εποχή.

Μια εποχή όπου τα διατροφικά σύνορα θα κλείνουν σταδιακά, η επάρκεια τροφίμων θα είναι ζητούμενο για κάθε χώρα και η υψηλή ποιότητα προϊόντων θα δίνει προστιθέμενη οικονομική αξία. Προϊόντα όπως η ντομάτα, το καλαμπόκι, το καρπούζι, η φράουλα, αρκετά φρούτα και λαχανικά, αλλά και η κτηνοτροφία με την αλιεία δίνουν προβάδισμα στην Ηλεία και επιβάλλουν στην κυβέρνηση να στρέψει το ενδιαφέρον της στους παραγωγούς της περιοχής μας.

Η ανασυγκρότηση της χώρας θα βασιστεί στην πρωτογενή παραγωγή και η Ηλεία πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Είναι ένα στοίχημα για όλους τους φορείς του νομού αυτή η πρωτιά να αποτελέσει το διαβατήριο της Ηλείας για τη νέα εποχή.

 

Back To Top