Skip to content

Η νέα, μεγάλη αλλαγή- ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ NEWS247

Λίγο πριν το νήμα των εκλογών, αντί το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει, μοιάζει να θολώνει περισσότερο, με ευθύνη κυρίως αλλά όχι μόνο – των δύο κομμάτων του μικρού δικομματισμού.

Και αυτό γιατί οι βασικές στρατηγικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζουνστα σημερινά δεδομένααπό πολύ δύσκολο ως αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Η αυτοδυναμία του κυρίου Μητσοτάκη έχει βγει από το κάδρο των βασικών σεναρίων των εκλογών, ενώ και η προοδευτική κυβέρνηση ΄΄έτσι χωρίς πρόγραμμα΄΄ του κ Τσίπρα δεν βρίσκει ανταπόκριση και εμπιστοσύνη ούτε στους πολίτες, ούτε σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν πολιτικά και επικοινωνιακά να μας πείσουν ότι η αλλαγή στην χώρα θα έρθει μέσα από το ίδιο κόμμα, τον ίδιο πρωθυπουργό και τα ίδια στελέχη,  λες και μας κυβερνούσαν οι σωσίες έως τις 22 Απριλίου.Ένα επιχείρημα στα όρια του πολιτικού παραλογισμού.

Στο δίλημμα των εκλογών – και κάθε εκλογών άλλωστε- μεταξύ κυβερνητικής συνέχειας και αλλαγής απαντούν: αλλαγή, αλλά με την ίδια κυβέρνηση. Μπορεί κανείς να ελπίζει ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βελτιωθεί η καθημερινότητα για την πλειοψηφία των πολιτών;

Στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, όταν μετά από τέσσερα χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζουν να είναι απολογητές της κυβερνητικής περιπέτειας της ‘’ πρώτης φοράς Αριστερά’’ που έκανε την εμπειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει τρενάκι του τρόμου για τους επαγγελματίες, τους πολίτες και την χώρα.

Προσπάθεια χειραγώγησης των θεσμών και των μέσων ενημέρωσης και απόπειρα ‘’ελέγχου των αρμών της εξουσίας’’ συνοδεύουν την πικρή εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης, την ίδια στιγμή που τέσσερα ολόκληρα χρόνια αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες σε προγραμματικό και κοινωνικό επίπεδο για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και των πολιτών.

Αντίθετα με όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ αυτά τα τέσσερα χρόνια και υπό την ηγεσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και με τον νέο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, και στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία, επέλεξε σταθερά και αποφασιστικά τον δρόμο της ευθύνης.

Κατέθεσε υλοποιήσιμες και κοστολογημένες προτάσεις, συμφώνησε και στήριξε τις όποιες θετικές αποφάσεις, άσκησε σκληρή και αποφασιστική αντιπολίτευση με αντιπροτάσεις, χωρίς φωνές και καταγγελίες, αλλά με ρεαλιστικό και υπεύθυνο λόγο. Όπως, άλλωστε, αρμόζει στην ιστορική μας διαδρομή,

Απέναντι σε μια βαθιά συντηρητική, αλαζονική , αντιθεσμική  και κυβέρνηση, η οποία στηρίζει τους ισχυρούς φίλους της, απέναντι σε μια λαϊκιστική αντιπολίτευση που προεκλογικά έταξε τα πάντα στους πάντες, απέναντι σε μια διχαστική και τοξική αντιπαράθεση, το ΠΑΣΟΚ επιμένει να μιλά προγραμματικά, για τους πολίτες και τα προβλήματά τους.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να σκέφτεται και να δρα γνήσια πατριωτικά, στηρίζοντας την χώρα στα εθνικά θέματα και κρίσεις, με μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον, πάνω στην πάγια εθνική γραμμή, χωρίς αμφιταλαντεύσεις.

Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε τέσσερα χρόνια στον δύσκολο δρόμο της αλήθειας, της τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας και τηςπροσπάθειας να χτίσει και πάλι ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την κοινωνία, όπως παραδοσιακά και διαχρονικά είχε.

Και στις εκλογές της 21ης Μαΐου με καθαρές  πολιτικές θέσεις, με νέα αξιόλογα και αξιόπισταστελέχη, με συνεκτικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, ζητάμε από τους πολίτες την ψήφο και την υποστήριξη τους για την νέα, μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Γιατί διαθέτουμε το όραμα και έχουμε τη βούληση να μεταφράσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των απλών, καθημερινών ανθρώπωνσε πραγματικότητα για τους πολλούς, για αυτούς που μοχθούν, για όλους όσοι θέλουν να ζήσουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Γιατί ως ΠΑΣΟΚ έχουμε αποδείξει ότι πολλοί μπορεί να μιλούν για αλλαγή, εμείς όμως την κάνουμε πράξη.

 

 

Back To Top