Skip to content

‘’ Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετικό χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης  και Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης , το θεσμό των μικροπιστώσεων αλλά επισήμανε με στοιχεία ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τον τραπεζικό δανεισμό και τη ρευστότητα.

Συγκεκριμένα ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι οι όροι των τραπεζών οδηγούν σε αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ ακόμα και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, που το 80% των κεφαλαίων είναι εγγυημένο από το ελληνικό δημόσιο, οι όροι είναι δυσμενείς και απαγορευτικοί.

Ειδικά για το Ταμείο Εγγυοδοσίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα δανειοδότησης συνολικού ύψους 16,5 δις ευρώ ενώ οι διαθέσιμοι πόροι είναι 3,5 δις.

Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ , όπως είπε ο κ.Κατρίνης , έχει εγκριθεί κάτι λιγότερο από το 10% των αιτήσεων δανειοδότησης  που υποβλήθηκαν.

‘’ Όλα αυτά δεν δικαιολογούνται,αν συνυπολογίσει κανείς ότι το τραπεζικό σύστημα έχει αντλήσει 28 δισεκατομμύρια από το Μάρτιο με αρνητικό επιτόκιο 1%, ενώ το 80% των κεφαλαίων του Ταμείου Εγγυοδοσίας, τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπαρκή τη διάταξη για την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων , τονίζοντας ότι δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια η φορολογική διοίκηση επιβάλλοντας , αυθαίρετα, πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Αναφερόμενος στην αναστολή της ένταξης των αγροτεμαχίων στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αναστολή αλλά για κατάργηση του μέτρου αφού τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου δεν πρέπει να συνυπολίζονται στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

 

 

 

 

 

Back To Top