Skip to content

Η φωνή της Ηλείας γίνεται πιο δυνατή- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΠΑΤΡΙΣ”

  1. Ο νέος Πρόεδρος της παράταξης, ο Νίκος Ανδρουλάκης σας πρότεινε τη θέση του επικεφαλή της κοινοβουλευτικής ομάδας και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής σας στήριξαν ομόφωνα. Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή για το Μιχάλη Κατρίνη.

Η επιλογή του Προέδρου, αλλά και η ομόφωνη στήριξη προς το πρόσωπο μου, από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή, όσο και ευθύνη.

Δεν έχω προσωπικές στρατηγικές. Βάζω πέρα και πάνω από όλα την παράταξη που πέρασε δύσκολες στιγμές και αξίζει να δει καλύτερες ημέρες. Μαζί με αυτή αξίζουν να δουν καλύτερες μέρες και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες. Πολίτες που με τη μεγάλη και καταλυτική συμμετοχή τους, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου έδωσαν μια καθαρή και δυνατή εντολή για ανανέωση, αλλά και ενότητα, προκειμένου να χτίσουμε μια νέα, ισχυρή δημοκρατική παράταξη.

Προχωράμε με νέους ανθρώπους, με νέες και προοδευτικές πολιτικές προτάσεις, με μια νέα αντίληψη για τη χώρα που δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη στην επιλογή μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα.

Θα αποδείξουμε ότι υπάρχει και άλλη επιλογή, ότι στους πολίτες αυτής της χώρας αξίζει κάτι καλύτερο.

  1. Για την Ηλεία σημαίνει κάτι αυτή η επιλογή, για πρώτη φορά ένας Βουλευτής Ηλείας φτάνει σε ένα τέτοιο αξίωμα.

Ποτέ μου δεν ξέχασα και δεν θα ξεχάσω από που ξεκίνησα, ποιοι με στήριξαν και με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, εκλέγοντάς με εκπρόσωπο τους στο Κοινοβούλιο.

Αναμφίβολα, η φωνή της Ηλείας γίνεται πιο δυνατή.

  1. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε όπως λένε όλοι; Ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη τελικά η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εκλογής Προέδρου;

Το ΠΑΣΟΚ κατασυκοφαντήθηκε και αδικήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια. Παραμένει όμως ζωντανό στη συλλογική μνήμη, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν καλύτερα με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν έχουν ξεχάσει ότι οι όλες οι μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Κυρίως όμως, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουν και πάλι μια νέα, ισχυρή και μεγάλη δημοκρατική παράταξη, και απορρίπτουν τις συντηρητικές πολιτικές, όπως και τον λαϊκισμό.

Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και δεν συμμετείχαν απλά, αλλά πήραν την τύχη της δημοκρατικής παράταξης στα χέρια τους. Έτσι έκαναν το πρώτο μεγάλο και αποφασιστικό βήμα, για να ανατραπεί το σημερινό παρακμιακό πολιτικό σκηνικό.

Και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη. Προφανώς, θα ακολουθήσουν κι άλλες.

  1. Η επόμενη μέρα ποια είναι; Ο πολιτικός και εκλογικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής ποιος είναι;

Οι τάσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι ο κόσμος έχει επενδύσει στη νέα αυτή προσπάθεια.

Είμαστε ακόμη στην αρχή. Ο στόχος μας είναι να συνομιλήσουμε εκ νέου με τους φυσικούς κοινωνικούς μας συμμάχους, αυτούς που διαχρονικά στήριζαν τη δημοκρατική παράταξη. Τους προοδευτικούς πολίτες, τη μεσαία τάξη, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους νέους ανθρώπους, τον κόσμο της εργασίας.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους θα τους φέρουμε κοντά μας με ένα νέο και ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης για την Ελλάδα του 2030. Την Ελλάδα των μεγάλων αλλαγών, των δημοκρατικών επιλογών, μια χώρα που δεν θα περιθωριοποιεί κανένα από τα παιδιά της.

  1. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Πως διαβάζετε και ερμηνεύετε εσείς τις μετρήσεις;

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει δεδομένη φθορά. Το προβάδισμα της προέρχεται μέσα από τη σύγκριση της με την αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν εμπνέει, δεν διαθέτει αξιοπιστία, δεν πείθει, δεν έχει σχέδιο για τη χώρα.

Αλίμονο όμως, αν οι επιλογές που έχει η χώρα εξαντλούνταν στη Νέα Δημοκρατία και στον Σύριζα.

Η δική μας ευθύνη είναι να απεγκλωβίσουμε τους πολίτες από αυτό το πλαστό και χρεοκοπημένο δίλημμα. Και μπορούμε να το κάνουμε, είναι στο χέρι μας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένα νέο, καθαρό άφθαρτο πρόσωπο, ξεκινά με ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο αποδοχής, εμπιστοσύνης, ελπίδας.

  1. Εχθές το βράδυ ψηφίστηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2022. Μετά τον Πρωθυπουργό και τον κ. Τσίπρα πήρατε το λόγο εσείς, ως Πρόεδρος της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής. Που κινήθηκε η πρώτη σας αυτή τοποθέτηση με το νέο σας αξίωμα;

Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη χώρα και τους πολίτες.

Η κυβέρνηση οδηγεί στο περιθώριο και στο κλείσιμο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συντηρεί και αυξάνει την επικινδυνότητα του τεράστιου ιδιωτικού χρέους που απειλεί την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, αλλά και την ίδια την οικονομία. Επιφυλάσσει φιλοδωρήματα για τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετατρέπει τους νέους της πατρίδας μας σε φτηνή εργατική δύναμη.

Αντί οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου, το σχέδιο της κυβέρνησης θέτει αυτούς τους πόρους υπό τον έλεγχο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη δεν είναι για τους λίγους, είναι για ελάχιστους. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν υπάρχει στο χάρτη για την κυβέρνηση.

Αυτό το μοντέλο πρέπει να αλλάξει. Υπάρχει δημοκρατική και προοδευτική πρόταση για την οικονομία, την ανάπτυξη, τη φορολογία, την υγεία, την παιδεία. Υπάρχει δημοκρατική και προοδευτική πρόταση για μια Ισχυρή, Περήφανη, Ανεξάρτητη Ελλάδα.

 

Back To Top