Skip to content

Θα επιμείνουμε για την άμεση υλοποίηση του δρόμου Πάτρα- Πύργος’’

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος’’, αφού δικαιολογημένα οι κάτοικοι της Ηλείας ανησυχούν και διαμαρτύρονται για την ως τώρα κατάσταση. Ανέδειξα το ζήτημα με συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή, προκαλέσαμε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και αναγκάσαμε τον υπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέσαμε. Θα συνεχίσουμε και θα επιμείνουμε προς την κατεύθυνση της κατά το δυνατόν άμεσης υλοποίησης.

Ταυτόχρονα, έφερα στη Βουλή τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, ζητώντας να ενισχυθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, με ταυτόχρονη διεύρυνση των δικαιούχων από την Ηλεία στα σχέδια βελτίωσης και τα προγράμματα LEADER.

Ως τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, και σε συνεχή επαφή με  τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες, έθεσα επανειλημμένα τα ζητήματα ενίσχυσης της ρευστότητας και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, άμεσα εφαρμόσιμες, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου, η αύξηση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η χαλάρωση των κριτηρίων δανειοδότησης από τις τράπεζες και η ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων, η οποία έχει αργήσει παρά τις διαβεβαιώσεις.

Επιπλέον, τα ζητήματα των αδύναμων δανειοληπτών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, οι υψηλές χρεώσεις των τραπεζών  και οι υπερβολικές χρεώσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε διορθωτικές κινήσεις, χωρίς να είναι ακόμα ικανοποιητικές.

Χρέος τιμής η παρέμβαση για το ‘’Ταμείο Μολυβιάτη’’ , όπου έλαβα αναλυτική ενημέρωση για τα έργα που έγιναν και τα αδιάθετα ποσά, για τα οποία κατέθεσα πρόταση να δοθούν στην Ηλεία με συγκεκριμένα έργα , αφού η μέχρι στιγμής κατανομή την αδικεί κατάφορα.

Back To Top