Skip to content

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας” Μήνυμα νίκης με μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στα Κρέστενα-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’Ποτέ άλλοτε οι δομές της δημόσιας υγείας δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένες στην Ηλεία. Το ΠΑΣΟΚ θέτει ως κύρια προϋπόθεση της συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση, μια προγραμματική συμφωνία για την  ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας’’ τόνισε μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στα Κρέστενα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και υπ. Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη ορεινών περιοχών, που περιλαμβάνει:

–Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσα από το ΠΔΕ για την υλοποίηση έργων και τη βελτίωση υποδομών.

-Αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές.

-Αντιμετώπιση του δημογραφικού και της ερημοποίησης των ορεινών περιοχών με φορολογικά κίνητρα για τους κατοίκους, με ειδικά προγράμματα στέγης, απασχόλησης, στήριξης της οικογένειας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τους πυρόπληκτους στην περιοχή αλλά και στην Ηλεία, επισημαίνοντας ότι:

-στα Κρέστενα καθυστέρησε η καταγραφή των ζημιών

-εκκρεμούν ακόμα αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί από τον Αύγουστο του 2021.

-αγρότες πήραν μόνο μία δόση ενώ δεν αποζημιώθηκαν για τα αγροτικά μηχανήματα που καταστράφηκαν.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, τονίζοντας ότι προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει πλέον ενώ οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν τη γη που καλλιεργούν και να μην μπορούν να ζήσουν.

Ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ , που περιλαμβάνουν:

-Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα 30% για τους συνεπείς.

-Προστασία της πρώτης κατοικίας με νέα επικαιροποιημένα κριτήρια (εισοδηματικά και αξίας περιουσίας), για τους οικονομικά αδύναμους.

-240 δόσεις για τα κόκκινα δάνεια και δυνατότητα στο δανειολήπτη να αντιπροτείνει ρύθμιση και αυτή να αξιολογηθεί , χωρίς να φοβάται την απευθείας απόρριψη από την πλατφόρμα ή τον διαχειριστή δανείων που οδηγεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό.

-Προστασία  της αγροτικής γης που απειλείται με κατάσχεση, και είναι το μοναδικό μέσο επιβίωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Έκανε ειδική αναφορά στους συνταξιούχους και την κοροϊδία , όπως την χαρακτήρισε της κυβέρνησης, αφού από την αύξηση που εξήγγειλε αποκλείεται η πλειοψηφία των συνταξιούχων λόγω της προσωπικής διαφοράς , που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

‘’ Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και η επαναφορά του ΕΚΑΣ ‘’αποτελούν δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης που επισήμανε και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, σε αντίθεση με ότι υποστηρίζει η κυβέρνηση αφού:

-1 στις 2 αποφάσεις για απονομή συντάξεων έχουν λάθη και κενά.

-Οι επικουρικές συντάξεις που εκκρεμούν, ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες και ο μέσος όρος καθυστέρησης για τις επικουρικές είναι 3 με 4 χρόνια.

-Καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή και στον υπολογισμό της οριστικής σύνταξης για τους διπλοασφαλισμένους.

Back To Top