Skip to content

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ελπίδα για τον πολίτη- Μεγάλη συγκέντρωση στη Βάρδα

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό και η δεύτερη συγκέντρωση του Μιχάλη Κατρίνη στη Βάρδα.

Μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες κοινό, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ΄΄η  χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, να ενωθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου γύρω από μια προγραμματική συμφωνία. Χρειαζόμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση, ένα σοβαρό σχέδιο διακυβέρνησης,νέα και σοβαρά πρόσωπα που θα υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο διακυβέρνησης. Όχι αυτούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.’’

Επισήμανε ότι το Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι προϋπόθεση για να υλοποιηθούν πολιτικές:

-για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γής.

-για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο της ακρίβειας.

-για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

-για να δοθεί ανάσα στους πολίτες με μέτρα για την ορθολογική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αλλά και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 22,4% και απέναντι σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη το ΠΑΣΟΚ προτείνει:

-Τον έλεγχο του κόστους παραγωγής και κυρίως: Των αγροτικών εφοδίων (λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών εφοδίων).

-Τον έλεγχο του κόστους καυσίμων με μηδενισμό του Ειδικου Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το χρονικό διάστημα της ενεργειακής κρίσης.

-Στήριξη των αγροτών για την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με προτεραιότητα τους οργανισμούς άρδευσης, τις ομάδες παραγωγών και τις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές.

Επισήμανε ότι οι  ενισχύσεις για την απόκτηση ζωοτροφών θα πρέπει να δίδονται μέσω ΟΣΔΕ και Μητρώου Αγροτών και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για την επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ με διεύρυνση και επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο φυτικό, ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Αναφερόμενος στους εργάτες γης που έρχονται από το εξωτερικό, αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων υποδοχής αλλά και στη νομιμοποίηση του εργατικού δυναμικού που ήδη εργάζεται μακροχρόνια  στη χώρα .

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε επίσης και στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει η ευρύτερη περιοχή της Βάρδας αλλά και στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων για την κατασκευή του  δρόμου Πάτρα-Πύργος

Back To Top