Skip to content

Ισότητα και δικαίωμα στη ζωή, στην πράξη και όχι στα λόγια-ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στον εορτασμό της και να περιορίζεται σε ευχολόγια και λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Ο σεβασμός του δικαιώματος στη ζωή των ατόμων με αναπηρία αλλά και οι πολιτικές και δράσεις που το κατοχυρώνουν, είναι ζήτημα δημοκρατίας και πολιτισμού.

Η προσβασιμότητα δεν μπορεί να αποτελεί διαρκώς ζητούμενο.

Είναι καιρός να γίνει πράξη.

Από την διαμόρφωση ενός προγράμματος με επαρκείς πόρους που θα δίνει τη δυνατότητα στα Άτομα με Αναπηρία να βελτιώσουν τις υποδομές προσβασιμότητας στο σπίτι ή στην εργασία τους, έως την υποχρέωση δημόσιων υπηρεσιών , κτιρίων αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων να διαθέτουν υποδομές προσβασιμότητες.

Προαπαιτούμενο και ζητούμενο είναι επίσης η διαμόρφωση πολιτικών για την αντιμετώπιση του αποκλεισμού των Ατόμων με Αναπηρία από την αγορά εργασίας, την εκπαίδευση και κάθε κοινωνική έκφανση.

Το ΠΑΣΟΚ έφερε στο προσκήνιο τις έννοιες της προσβασιμότητας και της ισότητας για τα Άτομα με Αναπηρία   στα πρώτα χρόνια των κυβερνησεων του, προχωρώντας σε γενναία μέτρα ένταξης και στήριξης των ατόμων με αναπηρία,  σε συνεργασία με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος.

Για το Κίνημα Αλλαγής, για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη του Αύριο, το χτίσιμο μιας κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης θα ξεκινήσει από την ουσιαστική στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.

Μέσα από θεσμικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, χωροταξικά και οικονομικά μέτρα και δράσεις που θα εγγυώνται πραγματικά και ουσιαστική ισότητας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Είναι όμως στο χέρι μας, κάθε μέρα να έχουμε στο μυαλό, στην καρδιά και στη δράση μας αυτούς τους ανθρώπους.

Ανθρώπους με ψυχή και καρδιά, που αξίζουν πολλά.

 

 

 

Back To Top