Skip to content

Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή των κοριών

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέεται μόνο με τη παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών αλλά συνιστά και ζήτημα Δημοκρατίας.

 

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή των κοριών, παρακολουθώντας το κινητό τηλέφωνο του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Και ενδεχομένως να μην είναι αυτή η μοναδική περίπτωση παρακολούθησης. Για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, που έχει πέσει θύμα παρόμοιων πρακτικών  την περίοδο 1989-1993, το ζήτημα δεν κλείνει εδώ.  Αντίθετα μόλις ανοίγει.  Και θα απαιτήσουμε απαντήσεις», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Όπως είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Μέγαρο Μαξίμου, που έθεσε από τον Ιούλιο του 2019 την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού.

 

«Έχει αγοράσει η ΕΥΠ το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης; Γιατί σύμφωνα  με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο από ερευνητές στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η  Threat Analysis Group διαπίστωσε ότι οι κρατικοί φορείς που αγόρασαν το λογισμικό Predator που στοχεύει χρήστες κινητών τηλεφώνων Android βρίσκονταν στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία. Ισχύει αυτό; Αγόρασε η ΕΥΠ το συγκεκριμένο λογισμικό τα τρία τελευταία χρόνια; Θα απαντήσει κανείς από την κυβέρνηση;», υπογράμμισε τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

«Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των κοριών. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ένα θέμα που αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση οφείλει  να δώσει απαντήσεις, η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην έρευνα και η Βουλή να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της σε ότι αφορά στη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ζήτημα εφαρμογής των κανόνων του Κράτους Δικαίου. Και δεν θα κάνουμε εκπτώσεις», επισήμανε κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

 

 

 

 

Back To Top