Skip to content

Κίνημα Αλλαγής: Περήφανο για το παρελθόν – Με το βλέμμα στο μέλλον- ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Politicalbank.gr

Με ξεκάθαρο προοδευτικό χαρακτήρα και δημοκρατική λειτουργία. Με σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό στίγμα που διεμβολίζει τα άκρα. Με το βλέμμα στον 21ο αιώνα και τις ζωντανές  προκλήσεις του. Με τη σκέψη στους πολίτες, την κοινωνία, τον τόπο και τις ανάγκες τους. Για το δίκιο, την πρόοδο, τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη, την κοινωνική προκοπή.

Θέλουμε μια νέα ταυτότητα που θα μιλάει στην κοινωνία και θα συνδιαλέγεται με αυτή. Θα κάνει σαφές, από την πρώτη στιγμή, τι αντιπροσωπεύει, τι εκφράζει και τι θέλει να κάνει στη σημερινή σύνθετη πραγματικότητα. Ένα επεξεργασμένο πολιτικό πρόγραμμα, αλλά και ένα αφήγημα υπεράσπισης της ανοιχτής κοινωνίας που θα γίνεται πράξη, ένα αφήγημα που θα κινητοποιεί, θα εμπνέει και θα συγκινεί.

«Θέλουμε μια νέα ταυτότητα που θα μιλάει στην κοινωνία και θα συνδιαλέγεται με αυτή»

Καμία οικονομική συνθήκη, όσο δύσκολη κι αν είναι, δεν εμποδίζει την παραγωγή δημοκρατικής σκέψης και προοδευτικών ιδεών. Το αντίθετο:  η δυσκολία της πραγματικότητας μας επιβάλλει νέες συνθέσεις, προοδευτικές και πρωτοπόρες.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που δεν θα εξαντλείται στην πιο αποτελεσματική διαχείριση και την οικονομική ευμάρεια, αλλά θα αναζητά τη δικαίωση των θέσεών του και στο πεδίο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στις ίσες ευκαιρίες, στην αναδιανομή, στην κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Χωρίς ενοχικά σύνδρομα, αλλά με αυτοπεποίθηση και υψηλές προσδοκίες.

Ένα Κίνημα Αλλαγής περήφανο για το παρελθόν του και τα κεκτημένα της προοδευτικής παράταξης, που δεν εγκλωβίζεται στο χθες και την αντιπαραγωγική νοσταλγία. Ένα κόμμα ελκυστικό στους νέους και τις νέες. Όχι ως γραφικότητα και «καλτ» απεικόνιση, που αδικεί τη συντριπτικά θετική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως ένας χώρος σύγχρονος, τολμηρά παρεμβατικός και μάχιμος απέναντι στα σημερινά αιτήματα.

«Θα κάνει σαφές, από την πρώτη στιγμή, τι αντιπροσωπεύει, τι εκφράζει και τι θέλει να κάνει στη σημερινή σύνθετη πραγματικότητα»

Μια παράταξη θεσμική και συλλογική που κερδίζει όταν μάχεται, όταν πείθει, γιατί αντιλαμβάνεται τις αγωνίες και  κατανοεί τις ανησυχίες για το μέλλον. Μια παράταξη που και γνωρίζει και θέλει να δώσει λύσεις, αλλά, κυρίως, μπορεί να δημιουργήσει μια προοπτική καλύτερη και πιο αισιόδοξη. Μακριά από παρηκμασμένους κομματικούς μηχανισμούς, μέσα από σύγχρονες πλατφόρμες διαβούλευσης και ανταλλαγής ιδεών, ανοιχτές διαδικασίες, ενεργή συμμετοχή και εποικοδομητικό  διάλογο.

Ένα Κίνημα Αλλαγής που θα απευθύνεται σε νέα κοινωνικά στρώματα, αλλά θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τους ανθρώπους που διαχρονικά έβρισκαν έκφραση στο ΠΑΣΟΚ. Τους πολίτες που απογοητεύτηκαν από τα ψέματα, τις απομιμήσεις, τις δήθεν κεντρώες στροφές και τώρα στρέφουν το βλέμμα τους πάνω μας.

«Η δυσκολία της πραγματικότητας μας επιβάλλει νέες συνθέσεις, προοδευτικές και πρωτοπόρες»

Ένα κόμμα που αξιοποιεί δημιουργικά το ιστορικό βάρος της δημοκρατικής παράταξης και τιμά έμπρακτα την πορεία και τους αγώνες των στελεχών του.

Ένα κόμμα που έχει το βλέμμα στραμμένο στη μέλλον και τη νέα γενιά, με μακρύ ορίζοντα, αυτοδύναμο στόχο και προοπτική.

Αυτό είναι το Κίνημα Αλλαγής που θέλουμε και μας αξίζει, σε όλους και όλες μας. Όχι μόνο στα μέλη και τα στελέχη του, αλλά σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της πατρίδας μας.

Αυτό τον κόσμο πρέπει να εκφράσουμε και πάλι. Και η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα.

https://politicalbank.gr/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc-%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ae%cf%82-%cf%80/

Back To Top