Skip to content

Καθολική η αγάπη και η εκτίμηση των Ηλείων πολιτών στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Γερμανού

Ο Μητροπολίτης μας προχώρησε σε μια γενναία πράξη συνείδησης, τόσο σπάνια και ξεχωριστή όσο το εύρος της προσφοράς  αλλά και της προσωπικότητας του.

Η Μητρόπολη Ηλείας χάρη στην αφοσίωση, την πίστη, την επιμονή και την εργατικότητα του ποιμενάρχη μας αποτελεί πρότυπο για όλη τη χώρα, καθώς καμία άλλη Μητρόπολη δεν διαθέτει τόσο εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης και φιλανθρωπικών δομών.

Και αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το γενικότερο πολυσχιδές έργο του, το οποίο οι πολίτες της Ηλείας γνωρίζουν πολύ καλά.

Ο Μητροπολιτης μας έχει στο επίκεντρο της δράσης του τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από πίστη ή φυλή, κάνοντας καθημερινή πράξη την θεμελιώδη εντολή του Χριστού «αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν».

Άξιος ποιμένας, στοργικός πατέρας αλλά και μαχητικός υπερασπιστής της ιστορίας και των δικαίων του τόπου και του λαού μας.

Δεν υπέκυψε ποτέ στις σειρήνες της θρησκοληψίας και των ακροτήτων. Κατά το παράδειγμα του Χριστού, πρώτος ταπεινώνεται όποτε χρειάζεται, ώστε να ανυψώνεται η εκκλησία και ο τόπος μας.

Γι αυτό έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας.

Ένας μεγάλος εκκλησιαστικός άνδρας αποχωρεί την στιγμή που εκείνος διάλεξε.

Ένας ιεράρχης που πάντα έδινε και το μόνο που παίρνει, φεύγοντας, είναι η αγάπη και η καθολική εκτίμηση όλων των πολιτών της Ηλείας.

 

Back To Top