Skip to content

Κανένας κυβερνητικός σχεδιασμός για την αύξηση του αγροτικού ρεύματος-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον παραμικρό σχεδιασμό δεν διαθέτει κατά τα φαινόμενα η κυβέρνηση, σε σχέση με το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι αγρότες, εξαιτίας των σημαντικών αυξήσεων στο κόστος της αγροτικής παραγωγής, ως απόρροιας της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης σε ερώτησή του έκανε λόγο για σοκ που υπέστησαν χιλιάδες καλλιεργητές και αγρότες σε όλη την Επικράτεια από τις συμπληρωματικές εκκαθαρίσεις ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες ανέρχονταν περίπου στο 30-40% των ποσών, που είχαν ήδη εξοφλήσει.

Παράλληλα, επεσήμανε πως το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και με τους λογαριασμούς των οργανισμών άρδευσης των αγροτών (ΤΟΕΒ), όπου η κατάσταση της αδικαιολόγητης αύξησης της τιμής του ρεύματος, εξαιτίας των κακών χειρισμών της κυβέρνησης της ΝΔ έχει μετατραπεί σε δραματική αύξηση του κόστους άρδευσης, σε μια χρονιά μάλιστα παρατεταμένης ξηρασίας, κατά την οποία τόσο καλλιεργητές, όσο και κτηνοτρόφοι αγωνίζονται να επουλώσουν τις ζημιές τους από την πανδημία.

Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για τον πρωτογενή τομέα της χώρας, ο μόνος από τους συνερωτώμενους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας και Ανάπτυξης που ευαρεστήθηκε να απαντήσει, έστω και αοριστολογώντας, ήταν ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος επισύναψε σχετικό έγγραφο του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανού, στο οποίο λίγο-πολύ «πληροφορούμαστε» ότι:

 

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί στενά τις αυξήσεις τιμών στα αγροτικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, έχοντας συστήσει ομάδα εργασίας με στελέχη της και εμπειρογνώμονες κορυφαίων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής και ημεδαπής […] ωστόσο οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και για τον λόγο αυτό δεν είναι σε θέση να δώσει στο παρόν στάδιο περαιτέρω πληροφορίες…».

 

«Ακαδημαϊκή» λοιπόν η προσέγγιση της κυβέρνησης στα υπαρκτά προβλήματα των καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, που σχετίζονται με τις δυσβάστακτες αυξήσεις της τιμής του αγροτικού ρεύματος, με τον χειμώνα να προοιωνίζεται εξαιρετικά δύσκολος…

 

 

 

Back To Top