Skip to content

Κρίση και αθέμιτος ανταγωνισμός πλήττουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις δυσκολίες που βιώνουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, λόγω της πανδημίας, αλλά και των συσσωρευμένων επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, ανέδειξε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης. Παρά την πλήρη συμμόρφωσή τους με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης όπως είναι η επέκταση της μείωσης του ενοικίου κατά 40%. Παράλληλα δεν εντάσσονται στους δικαιούχους αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τον Απρίλιο 2020, ενώ εξαιρούνται και από το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας καθώς η περίοδος προσλήψεων για τον συγκεκριμένο κλάδο είναι ο Σεπτέμβριος, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Σύμφωνα με τον Ηλείο βουλευτή, την ίδια στιγμή που τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υποχρεούνται να ανταποκριθούν στις αλλεπάλληλες απαιτήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων και οργανισμών, το φαινόμενο των ιδιαίτερων μαθημάτων και οικοδιδασκαλείων ανθεί ανεξέλεγκτο επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία, αλλά και ωθώντας νόμιμες επιχειρήσεις στον αφανισμό.

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν προκειμένου να προστατεύσουν τη νόμιμη λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αλλά και αν προτίθεται η κυβέρνηση να τα εντάξει τόσο στους δικαιούχους της μείωσης του ενοικίου κατά 40%, όπως και στο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας.

Back To Top