Skip to content

Μέσα από τους έμμεσους φόρους, η Νέα Δημοκρατία αδυνατίζει το εισόδημα όλο και περισσότερων πολιτών-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο Μιχάλης Κατρίνης τις επαφές και τις συναντήσεις του με τους πολίτες της Ηλείας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, με περιοδείες σε όλη την Ηλεία.

Ο κ.Κατρίνης τονίζει, σε όλες τις συζητήσεις του με τους πολίτες  στα χωριά που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ότι ΄΄ από την κάλπη της 25ης Ιουνίου πρέπει να αναδειχθεί ένα ακόμα ισχυρότερο ΠΑΣΟΚ που θα αποτελέσει το αποτελεσματικό εμπόδιο για την εφαρμογή της κρυφής ατζέντας του κ.Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεδειγμένα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το ρόλο, αποτελεί τον εύκολο αντίπαλο του κ.Μητσοτάκη , οι πολιτικές πρακτικές και η ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησαν κυρίαρχη της Νέα Δημοκρατία, με τον χάρτη της χώρας να βάφεται γαλάζιος.’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία πλασάρει ως επίτευγμα τη μείωση των φόρων, αλλά στην πραγματικότητα, το μείγμα φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει δεν έχει ίχνος δικαιοσύνης, εντείνει τις ανισότητες και οδηγεί σε αδιέξοδο τους πιο αδύναμους πολίτες, αφού τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ αυξάνονται κάθε μήνα.

Όπως είπε ο κ.Κατρίνης υπήρξε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πολίτες από το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης τα δύο τελευταία χρόνια.

Τόνισε ότι τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται κατά κύριο λόγο στους έμμεσους φόρους , γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει βούληση της κυβέρνησης ούτε να φορολογήσει τον πλούτο, αλλά ούτε και να ελέγξει τη φοροδιαφυγή.

Και βέβαια οι έμμεσοι φόροι είναι αυτοί που ‘’ροκανίζουν’’ το εισόδημα των νοικοκυριών και των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Μάλιστα ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί για τη μείωση των έμμεσων φόρων στις προηγούμενες εκλογές, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά δεν συζητά ούτε το αυτονόητο που θα έπρεπε να γίνει εδώ και αρκετό καιρό: τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, με την Ισπανία και την Κύπρο να εφαρμόζουν μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης.

Και φυσικά δεν έχει και την παραμικρή βούληση να φορολογήσει τα μεγάλα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των τραπεζών, οι οποίες αποκόμισαν πάνω από 700 εκατ. ευρώ επιπλέον κέρδη το 1ο τρίμηνο του 2023, λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι είναι πολύ υψηλή η φορολόγηση των μισθωτών , τονίζοντας ότι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης  στη μισθωτή εργασία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας, αλλά και να υπάρχουν καλύτεροι μισθοί για τους εργαζόμενους.

Επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη των αγροτών, ενώ σημείωσε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποζημίωση των πυρόπληκτων αγροτών αλλά και των παραγωγών που υπέστησαν καταστροφή από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, παρά τις υποσχέσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ.Κατρίνης και στο ζήτημα της αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ηλεία.

‘’Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τη βούληση να αναβαθμίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο, όχι μόνο της Ηλείας, αλλά γενικά της χώρας.

Η μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου χάνεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γειτονική μας Ιταλία έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα και υποδομές αναβάθμισης του σιδηροδρομικού της δικτύου συνολικού ύψους 25 δις ευρώ ενώ η Ελλάδα μόλις 241 εκατομμύρια.

 

Back To Top