Skip to content

Μήνυμα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έφτασε στο τέλος της με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τον αγώνα τους, αλλά και αυτό των οικογενειών τους διαδέχτηκε η χαρά και η δικαίωση μιας επίπονης προσπάθειας.

Θέλω να συγχαρώ τους επιτυχόντες και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις σπουδές τους, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης χωρίς σύνορα. Το μέλλον είναι δικό τους, για να ζήσουν και να σταδιοδρομήσουν στη χώρα μας. Με τη δική τους συμβολή, η Ελλάδα θα αλλάξει και θα δώσει νέες ευκαιρίες στα παιδιά της.

Για όλους όσοι δεν πέτυχαν το στόχο τους με την πρώτη, επιμονή και αγώνας στη νέα τους προσπάθεια. Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και ο μόνος αγώνας που σίγουρα θα χαθεί είναι αυτός που δε θα δοθεί.

Όλοι συμφωνούμε πως τα κακώς κείμενα στη χώρα μας οφείλονται κυρίως στο έλλειμμα παιδείας. Οι βάσεις πρέπει να τεθούν απο πολύ νωρίς και η εκπαίδευση πρέπει να ανακτήσει τον αυτόνομο παιδευτικό και ουσιαστικά μορφωτικό ρόλο της.

Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Στους γονείς τους για την σταθερή και ολόπλευρη στήριξη που δεν αναπληρώνεται. Στους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να μάχονται και να επενδύουν στη γνώση και τα νέα μυαλά με όραμα και πίστη στη δουλειά τους.

Καλή σταδιοδρομία στα παιδιά με την ευχή να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να στοχεύσουν ψηλά!”

Back To Top