Skip to content

Μήνυμα για την 102η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

«Ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούν. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά».
Με αυτό το λόγο του Μακρυγιάννη θρηνούμε σήμερα την ημέρα της Γενοκτονίας του Πόντου, μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του προηγούμενου αιώνα με τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων από τους Οθωμανούς, τους τσέτες και τους Νεότουρκους.
Ένα έγκλημα απέναντι σε έναν πολιτισμό με πανανθρώπινη εμβέλεια που αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα μετά από χρόνια, χάρη στην επιμονή του Ανδρέα Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και σήμερα η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν έχει αναγνωριστεί, παρά μόνο από ελάχιστες χώρες και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας.
Η ελληνική πολιτεία οφείλει να εργαστεί, ώστε να πληθύνει ο αριθμός των χωρών που θα αναγνωρίσουν με επίσημες πράξεις τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Μόνο έτσι, ο πολιτικός λόγος και οι ενέργειες θα απηχούν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
❗ Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε.
Back To Top