Skip to content

Μεγάλες υποσχέσεις στη ΔΕΘ αλλά οι «παροχές» ήδη εξατμίστηκαν-ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ POLITICALBANK.GR

Το κεντρικό θέμα των προηγούμενων ημερών ήταν φυσικά οι προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που για τις ανάγκες της τηλεόρασης εμφανίστηκαν ως υπερπακέτο ενώ σιγά σιγά αποδεικνύεται οτι λίγο αγγίζουν τα νοικοκυριά με μικρά ή μεσαία εισοδήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια να ξεγελάσει τη νεολαία αποκλειστικά με επικοινωνιακή προσέγγιση και με φιλοδωρήματα, όπως η λεγόμενη επιδότηση από το πρώτο ένσημο. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για 1.200 € ανά μήνα για κάθε νέο. Όμως, αφού έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, τα ευρώ προσγειώθηκαν στα 200 ανά μήνα και αυτά μόνο για το πρώτο εξάμηνο, και μάλιστα, θα τα μοιράζεται ο νέος εργαζόμενος μαζί με τον εργοδότη του.

Τα δε προσφερόμενα γιγαμπάιτ μόνο ως πολύ φθηνό δώρο μπορούν να χαρακτηριστούν, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση δεν τολμάει να καταπολεμήσει το καρτέλ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που καθιστά την Ελλάδα την πιο ακριβή χώρα σε αυτό τον τομέα – 70% ακριβότερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης – και αφήνει την αγορά ανεξέλεγκτη.

Επικοινωνιακά κόλπα χρησιμοποιήθηκαν και με την πολυδιαφημιζόμενη επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πει τρία διαφορετικά πράγματα από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και τελικά φαίνεται οτι η επιδότηση αφορά τη χαμηλή κατανάλωση μέχρι 300 ΚWh, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με οριζόντια έκπτωση μόνο 9 € ανά μήνα.

Όμως, τα πιό σημαντικά όλων ήταν αυτά που δεν ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τις παλαιότερες υποσχέσεις για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο εμπόρους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ή για την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης που αφορούν 1.900.000 φορολογούμενους.

Δεν ακούσαμε τίποτα για μέτρα ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη στιγμή που τα κριτήρια χρηματοδότησης από τις τράπεζες παραμένουν αδικαιολόγητα αυστηρά, αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους.

Δεν ακούσαμε κανένα μέτρο για την προστασία των απλών καταναλωτών και για τον μετριασμό των ανατιμήσεων, ούτε καν για την αισχροκέρδεια. Ούτε για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, ούτε για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Δεν ακούσαμε μέτρα για τους συνταξιούχους. Παραμένει σε ισχύ η απαράδεκτη εισφορά αλληλεγγύης, ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι περιμένουν για μήνες και χρόνια τα αναδρομικά τους, ενώ οι εκκρεμείς συντάξεις εξακολουθούν να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Με άλλα λόγια ενώ η ανάπτυξη προβλέπεται 5,9% για φέτος, εν τούτοις ο όποιος πλούτος παραχθεί δεν προορίζεται ούτε κατ’ ελάχιστο για τους πολλούς που έχουν ανάγκες αλλά αποκλειστικά για τους λίγους μεγάλους και ισχυρούς.

Συνεχίζεται λοιπόν η ίδια πολιτική. Ψίχουλα και αβέβαιο μέλλον για τους νέους, χαμηλοί μισθοί για τους εργαζόμενους και καμία προοπτική για τις μικρές επιχειρήσεις που σιγοσβήνουν.

Στο Κίνημα Αλλαγής, αντίθετα, πιστεύουμε οτι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα που προσπαθεί να οικοδομήσει η Νέα Δημοκρατία και που οδηγεί στο περιθώριο τα δύο τρίτα των Ελλήνων.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την εναλλακτική προοδευτική πρόταση, για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη, για την ελπίδα και την προοπτική, με ισότιμη συμμετοχή όλων.

 

https://politicalbank.gr/arthro-tou-michali-katrini-megales-yposcheseis-sti-deth-alla-oi-paroches-idi-exatmistikan/

Back To Top