Skip to content

‘’ Να ενισχυθεί άμεσα το τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο’’ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε εκ νέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, με την οποία αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που έχει ως έδρα του τον Πύργο.

Ο κ. Κατρίνης επαναφέρει το ζήτημα της έλλειψης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού  στο τμήμα Μουσειολογίας, αν και είναι  το μοναδικό προπτυχιακό τμήμα στην Ελλάδα με αντικείμενο τις μουσειακές σπουδές.

Υπάρχουν δύο μόνο μέλη ΔΕΠ, όχι μόνο για τους 500 φοιτητές του τμήματος αλλά και για τους 1.100 φοιτητές του τμήματος  ΔΟΕΠΤΜ του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, μέχρι την  ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ο κ. Κατρίνης μεταφέρει την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την εικόνα υποβάθμισης του μοναδικού τμήματος που εδρεύει στον Πύργο και ζητά  τη στελέχωση του τμήματος με μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό, έκτακτο διδακτικό προσωπικό  (τουλάχιστον 4 άτομα) αλλά και την ενίσχυση του με ΕΤΕΠ, διοικητικό προσωπικό, καθώς και την ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων για θέσεις ΕΔΙΠ.

Ο Ηλείος βουλευτής επικαλείται την πρόσφατη επιστολή του πρύτανη κ. Μπούρα με την οποία ζητά ειδική γραμμή στήριξης για το τμήμα Μουσειολογίας, την οποία κατέθεσαν  ως αναφορά όλοι οι βουλευτές Ηλείας.

Επισημαίνει, τέλος,  τον κίνδυνο άδικης αξιολόγησης του τμήματος από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, αν και δε στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από την προηγούμενη πρυτανική αρχή, γεγονός που δυσκόλεψε τη λειτουργία του και περιόρισε τις δράσεις του.

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε:‘’ Η υποβάθμιση του τμήματος Μουσειολογίας και η ελλιπής στήριξη δεν πρέπει να συνεχιστεί, ούτε να οδηγήσει σε αρνητική αξιολόγηση, αφού δεν ενισχύθηκε εγκαίρως με διδακτικό προσωπικό ώστε να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητές του. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η τοποθέτηση μόνιμου διδακτικού προσωπικού και η ενίσχυση του με διοικητικό προσωπικό.’’

Back To Top