Skip to content

Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση ανάγκη κάλυψης θέσεων ΔΕΠ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ανέδειξε με ερώτησή που συνυπέγραψε ο Μιχάλης Κατρίνης προς την Υπουργό Παιδείας, μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τον Ηλείο Βουλευτή, που είχε πρόσφατα αναδείξει και το θέμα της υποστελέχωσης του Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο, ενώ ο αριθμός των εισακτέων παραμένει σταθερός, ο αριθμός των διδασκόντων μειώνεται κάθε χρόνο ραγδαία, χωρίς να γίνονται οι αντίστοιχες αναπληρώσεις. Δεν αναπληρώνονται, σημειώνει ούτε οι συνταξιοδοτούμενοι διδάσκοντες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και βασικά γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων.

Παράλληλα, εν μέσω πανδημίας, υποστηρίζει ο Μιχάλης Κατρίνης, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια οργάνωσαν και υποστήριξαν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα έναν απαιτητικό μηχανισμό εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ετοιμότητας και ανταπόκρισης σε συνθήκες κρίσης, και εξασφαλίζοντας τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση του διδακτικού, ερευνητικού και παιδαγωγικού τους έργου με όρους ποιότητας.

Η υγειονομική κρίση, ανέδειξε την ανάγκη στήριξης των Πανεπιστημίων, με ενίσχυση του Προυπολογισμού τους και προσωπικό, ανάγκη όμως που δεν έγινε αντιληπτή από το αρμόδιο Υπουργείο.

Όλα τα Τμήματα λόγω έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που εντείνεται με τον χρόνο, σημειώνεται στην ερώτηση, και βεβαίως η εκπαίδευση ως μοχλός ανάπτυξης θυσιάζεται παντελώς. Τα δημόσια Πανεπιστήμια ανήκουν στην ελληνική κοινωνία και η Πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες που είναι απαραίτητες για την επίλυση των οξύτατων προβλημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνυπογράφοντες βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, καλούν την κυρία Κεραμέως να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να απαντήσει με πόσες πρόσθετες νέες θέσεις προτίθεται η Κυβέρνηση  να ενισχύσει τα πανεπιστήμια για την αναπλήρωση των συσσωρευμένων διδακτικών κενών.

 

Back To Top